Komalên Ciwan: ‘Mutlaka kazanacağız’ şiarıyla mücadeleyi yükseltelim

Tüm gençleri Newroz alanlarına akmaya çağıran Komalên Ciwan, ‘Mutlaka kazanacağız’ şiarıyla mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, Newroz Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Komalên Ciwan, “öncelikle, direnişleriyle Newrozlaşan halk gerçeğini yaratan tüm Newroz şehitlerimizi anıyor, zulmün karşısında onur kavgası veren fedakar halkımızı, Mazlum Doğan’ın “Newroz ateşini gürleştirin”  çağrısına bedenleriyle Newroz ateşini yakan Zekiyeler, Rahşanlar, Ronahi- Berivanlar şahsında direnen kadınları ve özgürlük mücadelesinin zaferle taçlandıracak olan Kürdistan kızıl yıldız gençliğini selamlıyoruz” dedi.

Komalen Ciwan Koordinasyonu açıklamasında şunlar belirtildi:

“Newroz zaferin teminatı ve Kürdistan gençliğinin özgürlük mücadelesini büyüttüğü yeni gün, kurtuluş günüdür. Newroz’u bu anlama kavuşturan kuşkusuz Kürdistan gençliğinin özgürlükteki ısrarıdır. Tarihte Zalim Dehak şahsında somutlaşan zalimlerin köleci düzenine karşı örgütlenen ve özgürlük kavgası veren Demirci Kawa, binlerce gencin intikamını alarak Newroz ateşini yakmıştır. Dağlarda yakılan bu ateş, zaferin ve kurtuluşun ifadesine kavuşmuştur. Bu ateşi dağlardan şehirlere, sokaklara, alanlara taşıyan Kürt halkı şahsında Ortadoğu halkları ve gençliği olmuştur. Kürdistan halkı ve gençliği; bulunduğu her yerde Newroz ateşi yakarak sürdürdüğü bu geleneği günümüze kadar getirmiştir. Özellikle T.C. faşist devleti imha ve inkâr politikalarıyla dirilişin ve direnişin günü olan Newroz’u her dönem etkisizleştirmek istemiştir. Yalnız buna karşı bedenlerini Newroz ateşi haline getirerek direnişe geçen ruh karşısında kaybetmeye mahkum hale getirilmiştir. Diyarbakır zindanında Mazlum Doğan’ın üç kibrit çöpüyle yaktığı ateşi ve bu ateşi büyüten Dörtler Newroz’u PKK’leştirmiştir. Zalim Dehak’ın geleneğinin takipçisi olan T.C. faşizmi Erdoğan şahsında tekrar canlanmıştır. Varlığını, Newroz’u yaratan bu değerleri yok etme ve Kürdistan gençliği şahsında özgürlük umudunu bitirmeye adayan Erdoğan’ın bu politikalarına karşı; Kürdistan gençliği 2015-2016 yılında Kürdistan’ın birçok alanında faşizmi titreten görkemli direnişleriyle cevap oldu. Sur’da 105 gün boyunca direnerek destan yazan, Cizre’de ölümü öldürerek teslimiyeti parçalayan; “direniş zafere götürür” sloganının fedaileri olan, Nısebin ve Şırnak’ta faşizmin sendrom yaşamasına neden olan Kürdistan gençliğinin mücadelesi, Kürdistan devriminin ve zaferinin teminatı olmuştur.

2017 Newroz’u, sömürgeci soykırım uygulamaları ve Newrozlaşan halk gerçekliğinin yaratıcısı Reber Apo üzerindeki esaretten hesap sorma günü haline getirilmelidir. Bu temelde Kürdistan’ın tüm yiğit ve kahraman gençlerini; özyönetim direniş ruhu ve zafer coşkusuyla Newroz alanlarına akmaya ve Newroz ateşiyle zafer mücadelesine öncülük etmeye çağırıyoruz. Kürdistan gençliği Erdoğan faşizmini Newroz ateşiyle yakarak, sömürgecilikten hesap sormalı ve 2017 Newroz’una öncülük yapıp Önder Apo’nun direnişine layık olmalıdır. Bu temelde tüm Kürdistanlı yurtsever halkımızın, özgürlüğe yürüyen kadınların, devrimci gençliğin, ilerici insanlığın ve zindanlarda direnen tüm yoldaşlarımızın Newroz’unu kutluyor, ‘Mutlaka kazanacağız’ şiarıyla mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”