Komalên Ciwan: Talan ve soykırım kamplarına karşı direnişe!

Komalên Ciwan Koordinasyonu, “AKP-MHP soykırımcı faşist bloku şimdi de Amed’in kalbinde “soykırım kamplarını” kurmak istiyor. Tüm gençliğe sesleniyoruz, talan ve soykırım kamplarına karşı her türlü direniş araçlarını kullanarak direnmeliyiz” dedi.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, sömürgeci TC faşist rejiminin soykırım saldırılarına karşı tam bir yıl önce Sur başta olmak üzere Kurdistan ülkesinin birçok yerinde destansı bir direnişin olduğuna dikkat çekti. Komalên Ciwan, “Bu direnişte Amed Sur, direnişin kalesi ve faşizme karşı direnişin hisarı oldu. Çünkü surların taşlarını oluşturan her bir taşın arasındaki harç direnişçi devrimci gençlerin kanıyla yoğrulmuştu. Ve surların her bir taşında damıtılmış kutsallık var. Kanla yoğrulan bu harç taşları gibi direnişçileri de bir yapmış halk fedaileri gençleri tam anlamıyla kale haline getirmiştir. Bundan ötürü işgalci sömürgeci güçlerin o abartılı ordusu bir grup halk fedailerinin direnişi karşısında rüsva olmuştur. Bu direniş asla sıradan bir direniş değildir ve Surların yıkılmasına aldanmamak gerekir. Direniş her zaman ve her yerde, en başta inanılan ruhtur; boyun eğmeme, teslimiyetin retçiliğidir. Sur direnişi Amed zindan direniş ruhunun güncellenmesidir. O büyük direniş ruhunun, Kemallerin, Hayrilerin, Mazlumların, Ali Çiçeklerin ruhunun Çiyagerler’de, Hogir Amedler’de, Siti Jiyanlar’da ve Harunlar’da tekrar yeşermesidir. Onun için PKK tarihine bakmalı, sömürgecilik her zaman kasıp kavurarak ezip geçtiğini zannede dursun, Apocu direniş tohumları her zaman toprağın altında da olsa yaşamaya ve yeşermeğe devam ettiler ve halen de devam ediyorlar. Onun için onlar direndi demekle kalmayacağız.  Onlar direndi, bizde direneceğiz diyeceğiz” dedi.

‘SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ, AMED’İ DÜŞMANA ZİNDAN EDECEĞİZ’

Komalên Ciwan Koordinasyonu açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:

“Yurtsever direnişçi Amed gençliğine çağrımızdır; Amed’in her bir sokağı, her bir karış toprağı senden önceki direnişin ve direnişlerin tarihine şahittir. Sen dönüp bakmazsan, bakıp görmesen ve farkında değilsen de, o direnişe tanık olan her taş, her toprak senin vicdani sorumluluğunu biliyor ve sana emrediyor. O kadim surların içinde Kürdün onur direnişinin en büyüklerinden bir tane daha yapıldı. Bu direnişin her fedaisi ve direniş komutanları Amed’in yiğit gençleriydiler. Bu günde bu direnişin izlerini tarihten silmek istiyorlar. Biz buna seyirci kalmayacağız! Vicdanımızla, ahlakımızla bu talanı sorgulamalıyız. Yapılacak mutlaka bazı ahlaki görevlerimiz vardır. Direnmek bu toprakların kendisidir. Üniversitelerde, liselerde, mahallelerde on binlerce yurtsever Amed genci var. Eğer sadece vicdanımızın sesini duyarak sorumlu yaklaşırsak ve asgari düzeyde yurtseverlik görevlerimizi yerine getirirsek Amed’i düşmana zindan edebiliriz ve yapmak da gerekiyor. O zaman ne bekliyoruz. Biz Kürt gençlerinin kaybedeceği hiçbir şeyi zaten kalmamış. Faşist Türk işgalciliği zaten her şeyimizi bizden almış, kalan onurumuzu da canımıza değişmeliyiz.

'ÇİYAGERLERİN DİRENİŞ BAYRAĞINI DALGALANDIRMAYA DEVAM EDELİM'

Onurlu yurtsever ve kahraman Amed gençliği; Amed onur ve namus savaşımızın her zaman kalesi olmuş ve olmaya da devam edecek.  Siz de bu kavganın bir neferi olmalı ve yerinizi almalısınız. Sur’un yeniden imar edilmesi ve Hevsel bahçelerinin talan edilme girişimi biz Kürtlerin kutsal yerlerine dönük soykırımcı yaklaşımın sonucudur. AKP-MHP soykırımcı azgın faşist bloku şimdi de TOKİ projesiyle Amed’in kalbinde “soykırım kamplarını” kurmak istiyor. Amed’in her yerinde astıkları billboardlarda bismillah projesini duyuruyorlar. Bu proje bir soykırım kamp projesidir. Direnişin mirası ardında bu yönelim Kürdün direniş hafızasını yok etme yönelimidir. Dolayısıyla tüm Amed’in gençleri ve direnişin öncü gücü genç kadınları ayağa kalkmalı ve direnmeli. Yanı başımızda soykırım kampları kurulurken biz sessiz mi kalacağız, kurbanlık koyun gibi boyun mu uzatacağız. Hayır diyeceğiz, biz genciz ve halkımızın onuru için yaşar halkımızın onuru için dövüşürüz. Onun için tüm gençliğe sesleniyoruz, talan ve soykırım kamplarına karşı her türlü direniş araçlarını kullanarak direnmeliyiz. Tüm gençliğe diyoruz gelin Ş. Çiyagerlerin direniş bayrağını dalgalandırmaya devam edelim.”