GÖRÜNTÜLÜ

'Komutan Egîd tarzı ile mutlaka kazanacağız'

Kahramanlık Haftası vesilesiyle gerillalar Kerkük'te anma töreni gerçekleştirdi. Törende konuşan Maxmur-Kerkük Eyalet Komutanı Bawer Siverek "Komutan Egîd tarzı ile mutlaka kazanacağız" dedi.

Güney Kürdistan’ın Kerkük  kentinde Kahramanlık Haftası dolayısıyla gerillalarca anma töreni düzenlendi. Törene Maxmur-Kerkük Eyalet Komutanı Bawer Siverek, Maxmur-Kerkük Eyalet komutanlarından Raperin Gabar, Selim Zilan, Nuxeyla Siverek, Cesur Şoreş'in yanı sıra onlarca gerilla katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Maxmur-Kerkük Eyalet Komutanı Bawer Siverek, kahramanlık haftasının önemine değindi.

Şahadetinin 31. yıldönümünde efsanevi komutanı anarak konuşmasına başlayan Bawer Siverek, Egîd (Mahsum Korkmaz)'in tarihi halkalardan birini temsil ettiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Büyük Komutan Egîd şahsında bütün şehitlerin bize bıraktığı yolun devamcıları olacağız. Kürdistan'da yaptıkları emeklere layık olacağız. Bütün halkların tarihinde önemli günler vardır. Bizim tarihimizdeki önemli günlerden birisi de Agit yoldaşın şahadetiydi. Egîd yoldaşın şahadeti de tarihi halkalardan birini temsil etmektedir. Amed zindanında çağdaş Kawa Mazlum Doğan yoldaşla başlayan mücadele tarihimiz, Gabar Dağı’nda devam etti."

‘AGİT ARKADAŞ DİRENİŞ BAYRAĞINI KÜRDİSTAN DAĞLARINDA DALGALANDIRDI’

Özgürlük Hareketi’nin 21-28 Mart tarihleri arasını Kahramanlık Haftası olarak ilan ettiğine dikkat çeken Siverek, "Bunun tarihi nedenleri var tabi, yüzyılladır Kürdistan halkı karanlıkta kaldı, zülüm gördü. Yılardır Kürdistan halkı sömürge altında kalmış, kimliksiz, dilsiz kalmış, gerçekliğini yaşamamış ve tarihi unutturulmuştur. Bütün bunlara karşı durmak çağdaş Kawa Mazlum arkadaşla Amed zindanında başlamış olan bu direniş bayrağı, Egîd arkadaşa bir mesajdı. Egîd arkadaş da bu direniş bayrağını Kürdistan dağlarında taçlandırdı. Ve bunu direniş ruhu yaparak bizlere yeni bir gün yarattı" dedi.

Son olarak Kürt Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitiren yoldaşlarının hayallerini yerine getireceklerini ve onlardan aldıkları güçle zaferi mutlaka kazanacaklarını belirten Siverek, "Bir kez daha diyoruz şahadetinin 31. yıldönümünde büyük komutanımız Egîd yoldaşı saygıyla anıyoruz. Büyük Komutan Egîd'in çizgisinde tüm şehitlerimizin hayali olan Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan'ı mutlaka gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Tören sloganlarla sona erdi.