KONGRA-GEL:Saldırılan köylere sahip çıkın

KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı, Türk devletinin abluka ve saldırıları altındaki köyleri yalnız bırakmama çağrısında bulundu. Eşbaşkanlık, "Hiçbir şey faili meçhul kalmayacaktır. Her katliamın hesabı misliyle sorulacaktır" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlığı, Türk devletinin Nusaybin'in Xerabê Bava köyündeki katliamcı saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Erdoğan ve Bahçeli ittifakında temsilini bulan Türk devlet faşizmi, Dersim Soykırımı'nda uygulanan tenkil (tepeleme), tedip (yola getirme) ve tehcir (göçertme) politikalarından yola çıkarak Kürt kentlerinde yaptıkları katliamları, şimdi de Kürt köylerinde sürdürerek kendilerine göre sonuç almak istiyorlar.
Nusaybin’in Xerabê Bava köyünden başlattıkları tenkil, tedip ve tehcir amaçlı vahşi politikalarının kapsamına, Talate ve Cibilgirav köylerini de katarak operasyonlarını daha da genişlettiler. Çok açıktır ki bu sadece bu köylerle sınırlı bir plan değildir.
Köylerde yaptıkları vahşetle, insanları hayvanlarıyla birlikte aç ve susuz bırakarak yok etmek istiyorlar. Bu politikalar ile halkımızı yaşadıkları yerleşim yerlerinde yaşayamaz, barınamaz hale getirerek, ya teslim olmaya ya da göçertmeye zorluyorlar. Klasik sömürgecilik aklıyla sonuç alacaklarını sanıyorlar. Kürt kentlerini ve köylerini askeri, polisi ve paramiliter güçleriyle işgal ederek, yeniden hâkimiyet kurmayı hedefliyorlar.

'HESABI SORULACAK'

Türk devleti tarafından Kürt halkına yönelik '30’lu ve '90’lı yıllarda soykırım amaçlı yapılan katliamlar kamuoyundan gizlenerek veya faili meçhul bırakılarak yapıldı. Ancak günümüzde bunu başarmaları mümkün değildir. Yandaş medyanın tüm çabasına rağmen, yaşanan vahşet kamuoyuna yansıtılmaktadır. Yapılan vahşetin, yapılan katliamların sorumluları doğrudan Erdoğan-Bahçeli faşist ittifakıdır. Hiçbir şey faili meçhul kalmayacaktır. Her katliamın hesabı misliyle sorulacaktır.

Erdoğan-Bahçeli faşist ittifakı, bir yandan referandum öncesi bu politikalar ile kamuoyunun desteğini almayı hedeflerken, diğer yandan da Özgürlük Hareketinin baharla yükselecek devrimci öfkesinin korkusu içindeler. Bu nedenle de bahar gelmeden alel acele bazı sonuçlar almak istiyorlar. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Yaptıklarının bir bir hesabını verecekler.

'SAHİP ÇIKILMALI'

Halkımız ablukaya alına köyleri asla yalnız bırakmamalıdır. Türkiye’de demokrat, ilerici kamuoyu çok aktif bir şekilde bu köylerde yaşayan halkımıza sahip çıkmalıdır. Bu süreç, Erdoğan-Bahçeli faşist ittifakının tüm politikalarına karşı mücadelenin yükseltilmesi gereken bir süreçtir. Bu faşizan politikalara karşı çıkmak, aynı zamanda referandum çalışmalarını da doğrudan etkileyecektir. Yani hepsi iç içe yürütülmelidir.

Avrupa başta olmak üzere ülke dışında yaşayan halklarımız bu süreçte Xerabê Bava, Talate ve Cibilgirav köylerinde yaşanan vahşete karşı en etkili bir şekilde kamuoyu yaratmalı, eylemleriyle bu köylerde yaşayan halkımızla dayanışma içinde olmalı, onlara sahiplenmelidir. Bu herkes için bir yurtseverlik ve insanlık borcudur."