Minbicli dört savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesinde farklı tarihlerde ve yerlerde yaşamını yitiren 4 savaşçı, Minbic’te düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Rakka’yı DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmek amacıyla başlatılan Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde farklı tarihlerde ve yerlerde yaşamını yitiren Mehmûd Elî Mihemed, Henûç Hiso, Ehmed El-Umer ve Edî Miho, düzenlenen kitlesel bir tören ile Minbic Kent Şehitliği’nde toprağa verildi.

Yüzlerce Minbicli, cenazeleri El-Wetenî Hastanesi’nden alarak, araç konvoyu ile Minbic Kent Mezarlığı’na getirdi.

Mezarlıkta ise Minbic Askeri Meclisi savaşçıları tarafından bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Minbic Askeri Meclis Sözcüsü Şervan Derwîş, “Bu evlatlarımız da diğer şehitlerimizin izinden giderek canlarını feda ettiler” dedi.

Minbic Asayişi adına konuşan Mihemed Mustefa Osman ise şunları belirtti: “Şehitler, çetelerle ve işgalcilerle mücadelede ederek topraklarını özgürleştirme yolunda canlarını feda etti.”

Ailelere başsağlığı dileklerini ileten Minbic Sivil Meclis üyesi Ebdo El-Elî de, “Minbic halkı iradesiyle düşmana karşı direniyor. Minbic üzerinde yürütülen savaş psikolojik bir savaştır. Bu psikolojik savaşla düşman bölgede karışıklık çıkarmayı planlıyor. Ancak kahramanlarımızın direnişleri karşısında hiçbir düşman, hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şahadet belgeleri okunarak, ailelerine teslim alındı. Tören ardından savaşçılar, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.