GÖRÜNTÜLÜ

Nujiyan ve Ferhat Çuva Şengal’de toprağa verildi

KDP çeteleri tarafından katledilen gazeteci Nûjiyan Erhan ve YBŞ savaşçısı Ferhat Çuva Şengal’de binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

3 Mart’ta KDP-AKP çetelerinin Xanesor saldırısında haber takibi sırasında suikast sonucu ağır yaralanan Gazeteci Nûjiyan Erhan (Tuba Akyılmaz), 22 Mart’ta Hesekê Hastanesinde şehit düştü. DAIŞ çetelerinin 23 Mart’taki saldırısı sonucu YBŞ savaşçısı Ferhat Çuva (Neçîrvan Akbal) şehit düşmüştü.

Nûjiyan Erhan ve Ferhat Çuva’nın Heseke’den binlerce kişi tarafından alınarak Şengal’de götürüldü. Cenazeler, Şengal halkı tarafından zılgıtlar ve “Şehîd Namirin” ve “Bimire Xiyanet” sloganları ile karşılandı.

Şehit Dilgeş ve Berxwedan Şehitliğindeki merasim askeri törenle başladı. Ardından YBŞ-YJŞ komutanlığı adına Rosyar Vejîn konuşma yaptı. Sonuna kadar direneceklerini söyleyen Rosyar Vejîn şöyle konuştu: “Ne Türk askerlerinin ne de DAIŞ ve KDP çetelerinin kutsal topraklarımızda yeri yoktur. Nûjiyan ve Ferhat’tan direnişi öğrendik. Nûjiyan ve Ferhat bizim intikam sözümüzdür. Tüm Êzidî halkımıza bulundukları yerleri direniş alanlarına çevirmeleri çağrısında bulunuyoruz.”

Rosyar Vejîn, konuşmasının sonunda “Şehitlerimizi ağıtlarla değil, zılgıtlarla uğurlayalım” dedi.

Ezidi Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) adına konuşma yapan Laleşin, Nujiyan’ın çetelere karşı duruşuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Şengal’den Nusaybin’e tüm direnişçi halkımızı selamlıyoruz. Şehit Nujiyan ve Şehit Ferhat’ın ailelerine başsağlığı diliyoruz. Kürt halkının ve özgür savaşçıların başı sağ olsun. Var olduğumuz sürece özgür Kürdistan sözümüzdür. Ferhat, son mermisine kadar DAIŞ çetelerine karşı savaşarak şehit düştü. Nûjiyan, ihanet kurşunu ile şehit düştü. Hainlere bilmelidir ki, Dehaq daha önce nasıl bu topraklarda yenildiyse, Nûjiyan ve Ferhat’ın direnişi ile tekrar bu topraklarda yenilecek. Nûjiyan kamerası ile özgürlük savaşçılarının sesini duyurdu ve halkının gerçekliğini dünyaya gösterdi. Nûjiyan ve Ferhat’ın izinden mücadeleyi yükseltme sözü veriyoruz.”

Şehitler, yoldaşlarının ve gazetecilerin omuzlarında “Şehîd namirin” ve “ Bimire Xiyanet” sloganları eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.