Nusaybin’de talan sürüyor

Nusaybin’de Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde başlayan yıkım Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde devam ediyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türk devleti tarafından 14 Mart’ta ilan edilen ‘sokağa çıkma yasağı’ ilçe nüfusunun büyük bölümünün barındığı 6 mahallede devam ediyor. Yasak kapsamında mahallelerde tank ve top mermileri ile hasar gören ve görmeyen evler yıkılmaya devam ediyor. Zeynelabidin ve Kışla mahallelerindeki yıkım tamamlanırken Dicle, Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir mahallelerindeki yıkım aylardır sürüyor. Yıkım ve talanın bitmesine rağmen Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde tel örgülerin kaldırılmaması dikkat çekti. Bu bölgede bulunan mezarlığa bile geçişlere izin verilmiyor.

Türk devlet güçleri tarafından yıkımına devam edilen 4 mahallede aynı anda çalışan onlarca iş makinesinin sesi kentin her tarafında duyulurken, halk araziye döndükten sonra açılan sokaklarına girerek evlerinin arsasını tespit etme çabasına giriyor.  

MOLOZLAR CAN ALDI

Temizlendiği iddia edilen mahallelerden çıkan molozlarda Sanayi Sitesi moloz döküm alanında 18 Ekim tarihinde hurda toplarken meydana gelen patlamada Hamit Çevik (23) ve Kadri Barak (14) yaşamını yitirmişti. 23 Ağustos tarihinde ise Zeynelabidin Mahallesi’nde oyun oynarken bir cismin patlaması sonucu Fehime Kurumaz (12) yaşamını yitirirken, kardeşi Dilan Kurumaz (13) sol bacağından yaralanmıştı. Son olarak 6 Aralık günü İpekyolu üzerinde bulunan kapalı spor salonu civarında yine moloz yığınlarında gerçekleşen patlama sonucu Bayram İlik (44) yaşamını yitirmiş, aynı yerde bulunan Gülami Arar (36) ve Mehmet Sait Çiçek (19) yaralanmıştı.