Operasyona çıkan askerlere ağır darbe vuruldu

HPG/YJA Star gerillaları Çarçela alanında operasyona çıkan askerlere ağır darbe vurdu. Çatışmalarda 8 asker öldürülürken, 1 gerilla da yaşamını yitirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çarçela operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. HPG şunları belirtti:

“25 Mart günü saat 07.30’da Hakkari’nin Gever(Yükseova) ilçesine ile Çarçela alanı arasında bulunan Tepê Bayê mıntıkası üzerinde insansız hava araçları, Skorsky ve Kobra helikopterlerin hareketliliği yaşanmıştır. TC ordusu Bayê tepesine indirmeler yaparken güçlerimiz ağır silahlarla Skorsky tipi helikopteri vurmuştur. Yine saat 10.00’da TC ordusu Mergan ve Şehit Fikret tepelerine indirmeler yapmıştır. Şehit Roni tepesine indirme yapmaya çalışan TC ordusu ağır silahlarla vurulmuş ve 1 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır. Aynı gün saat 17.30’da TC ordusu Bayê tepesine yeniden indirmeler yapmaya çalışmış, güçlerimizin ağır silahlarla karşılık vermesi ile helikopterler indirme yapamadan geri çekilmiştir.

Güçlerimiz saat 18.40’ta Bayê tepesine indirmelerle ilk gelen askerlere yönelik bir sızma eylemi gerçekleştirmiş ve burada 2 mevzi etkili bir şekilde vurularak imha edilmiştir. Eylemde 6 asker öldürülmüştür. Yaşanan çatışmalarda Bahoz Amed arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür.

26 Mart günü(bugün) saat 06.00’da TC ordusu Şehit Rojin ve Merga tepesine indirme yapmaya çalışan askerleri birlikler ağır silahlarla vurulmuş ve burada 1 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır.

Yaşanan çatışmalar da Şehit düşen Bahoz Amed arkadaşımızın sicil bilgileri daha sonra açıklanacaktır.”

ŞKÊR KARAKOLUNA EYLEM

HPG, 25 Mart günü saat 14.30’da gerillaların Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Şkêr karakoluna yönelik havanlarla eylem gerçekleştirdiğini belirtti. HPG, eylemde ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediğini ifade etti.

İNSANSIZ HAVA ARACI VE SAVAŞ UÇAKLARI VURULDU

25 Mart günü saat 15.00’te Medya Savunma Alanlarından Avaşin alanı üzerinde hareket eden insansız hava aracı ve savaş uçaklarının ağır silahlarla vurduğunu kaydeden HPG, yapılan bu vuruşların sonuçları ise netleştirilemediğini açıkladı..