YENİLENDİ III

Pêşmergelerden sonra yüzlerce Güneyli genç de Kandil yolunda

Güney Kürdistanlı yüzlerce genç, Türk devletinin işgal girişimlerine ve işbirlikçiliğe karşı gerillaya destek için, Kandil dağına hareket etti.

Türk devletinin saldırılarına karşı 3 Ocak’ta Kandil’e giderek gerillaya desteklerini açıklayan Dêrîn peşmergelerinden sonra, bugün de Germiyan, Kerkük, Süleymaniye ve Raperin alanlarından yüzlerce genç aynı amaçla Kandile doğru yola çıktı. 

Süleymaniye, Kerkük, Germiyan, Raperin alanında yola çıkan gençler Ranya’daki Raperin anıtında bir araya geldikten sonra Kandil’e doğru doğru hareket etti. 

Kandil’e gidişlerine ilişkin ANF’ye konuşan gençlerden Hawrê Feridun “Biz ülkemizde işgalciliği ve işbirlikçiliği artık kabul etmiyoruz. Ancak bunun önüne geçmek sadece istememekle ya da istemiyoruz demekle olmuyor. Toplumun en dinamik gücü olarak biz gençler, bunun gereklerini yerine getirmek durumundayız. Bu bizim açımızdan işgalcilere ve işbirlikçilere bir uyarıdır. Eğer gerillaya dönük Şengal ya da Kandil’de bir saldırı gelirşirse güney Kürdistan gençliği olarak buna sessiz kalmayacağız” dedi

Feridun, 3 Ocak’ta Kandil'e giderek gerillaya desteklerini sunan Dêrîn Peşmergelerinin gerçek ulusal tutumu ortaya koyduklarını belirterek, “onlar Birakujî savaşı ve işgalciliğin ne anlama geldiğini en iyi bilen Pêşmergeler. Bizler aynı acı yaşayarak öğrenmek zorunda değiliz.

Onun için tüm Kürt gençlerinin bu oyunlara karşı daha duyarlı olması gerekir” dedi.

Bu arada Kerkük'ten yola çıkan gençlerin Koye'de asayiş tarafından durduruldukları ve iki gencin gözaltına alındığı bildirildi. Kısa bir beklemeden sonra gençler yoluna devam etti.