PKK: Özgürlük, direniş ve zafer ruhuyla mücadeleye!

PKK: Tüm parti, gerilla güçlerimizi ve halkımızı Ulusal Kahramanlık Gününde şehitler gerçeğini daha güçlü sahiplenmeye ve Newroz birlik, özgürlük, direniş ve zafer ruhuyla mücadele etmeye çağırıyoruz!

PKK Yürütme Komitesi, Ulusal Kahramanlık Günü ve Haftasına ilişkin açıklama yaptı. PKK, “Yeni bir Ulusal Kahramanlık Gününü ve Haftasını yaşıyoruz. Şehadetinin otuz birinci yıldönümünde Ulusal Kahramanımız Komutan Agit’i(Mahsum Korkmaz) saygı ve minnetle anıyor, anısını yaşatma ve amacını başarma sözümüzü yineliyoruz. Başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere tüm yoldaşların ve halkımızın Ulusal Kahramanlık Gününü ve Haftasını kutluyoruz” dedi.

‘AKP-MHP FAŞİZMİNİ TARİHE GÖMELİM’

“Çok açık ki, geçen otuz bir yıl içinde kahramanlaşan bir parti, kahramanlaşan bir gerilla, kahramanlaşan bir gençlik, kahramanlaşan bir kadın ve kahramanlaşan bir halk yaratmış bulunuyoruz” denilen PKK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Otuz ikinci yılda Önderlik ve Şehitler çizgisinde daha örgütlü ve kararlı yürüyerek söz konusu kahramanlık ruhuyla daha büyük zaferler yaratacağımızı belirtiyoruz.

Yine Türkiye halklarının büyük önderi Mahir Çayan ve arkadaşlarının 30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilişlerinin kırk beşinci yıldönümünü yaşıyoruz. Bu vesileyle Kızıldere şehitlerimizi de saygı ve minnetle anıyor, başlattıkları Demokratik Türkiye ve Özgür Kürdistan yürüyüşünü şehadetlerinin kırk altıncı yılında zafere taşıyacağımızı belirtiyoruz. Bu temelde, başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm Türkiye halklarını ve emekçilerini AKP-MHP faşizmine karşı aktif mücadele etmeye ve faşizmi tarihe gömmeye çağırıyoruz!

‘BOTAN KAHRAMANLARINI SAYGIYLA ANIYORUZ’

Ayrıca 1 Nisan 2008 günü Botan’da faşist Türk ordusuyla girdikleri çatışmada kahramanca savaşarak şehit düşen PKK Yeniden İnşa Komitesi Üyesi Nuda Karker, HPG Komuta Konseyi Üyesi Ferhat Dersim ve Partimizin en büyük propagandacısı Halil Dağ Yoldaşların şehadetlerinin dokuzuncu yıldönümünü yaşıyoruz. Partimizin Yeniden İnşa ve Merkez Komitelerinin üyesi olan Nuda Karker Yoldaş, Botan kadınının toplumsallığı ile partimizin kahramanlık çizgisini şahsında birleştirerek üçüncü partileşme döneminin sembol militanlarından biri olmayı başarmıştır. Dersim’den Botan’a kadar birçok alanda gerillacılık yapan Ferhat Dersim Yoldaş, Agit komuta çizgisinin en güçlü takipçilerinden olduğunu ortaya koymuştur. Gece-gündüz demeden çalışarak gerillanın özgürlük çığlığını dünyaya duyurmaya çalışan Halil Dağ Yoldaş, partimizin en etkili propagandacılarından biri olmayı başarmıştır. Söz konusu Botan Kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma sözümüzü yineliyoruz.

‘ŞEHİTLER GERÇEĞİNİ DAHA GÜÇLÜ SAHİPLENELİM’

Apocu çizgide ve kahraman şehitlerimizin izinde fedaileşen bir Hareket ve halk haline geldiğimiz açıktır. Bu temelde, otuz ikinci Ulusal Kahramanlık yılında DAİŞ ve AKP-MHP faşizmine karşı çok daha güçlü ve örgütlü bir biçimde mücadele ederek yeni ve büyük zaferler kazanacağımız kesindir. Bu çerçevede Ulusal Kahramanlarımız Mazlum Doğan’dan Mahsum Korkmaz’a kadar, Zilan’dan Nuda’ya ve Sara’ya kadar tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor, tüm parti, gerilla güçlerimizi ve halkımızı Ulusal Kahramanlık Gününde şehitler gerçeğini daha güçlü sahiplenmeye ve Newroz birlik, özgürlük, direniş ve zafer ruhuyla mücadele etmeye çağırıyoruz!