GÖRÜNTÜLÜ

PKK'ye katılan Güneyli Gençler: Amacımız Başur’u Türk-KDP işgalinden kurtarmaktır'

KDP-AKP ortaklığında Şengal’e yönelik gerçekleştirilen işgal girişiminin ardından PKK saflarına katılan bir grup Başurlu genç, yaptıkları açıklamayla bütün Kürdistan gençliğini gerilla saflarına çağırdı.

 

Başurê Kürdistan gençlerinin PKK saflarına katılımı her geçen gün artıyor. Gerek KDP’nin politikası gerekse Türkiye’nin Başurê Kürdistan’ı; ekonomik, siyasi ve sosyal olarak işgali ve özellikle KDP-AKP işbirliği nedeniyle yaşanan krize karşı Güneyli gençlerin PKK saflarına katılımları yoğunlaştı.

Gerilla sarflarına katılan bir grup genç yaptıkları açıklamayla PKK’ye, gerilla saflarına neden katıldıklarını anlattı. KDP-AKP ortaklığında Şengal’e yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi ve Medya Savunma Alanlarına yönelik gerçekleştirilmek istenen işgal operasyonuna karşı nasıl bir mücadele vereceklerine değinen gençler tüm Başur gençlerine katılım çağrısında bulundular.

Başurlu gençlerin yaptığı açıklama şu şekilde:

BAAS rejimi 1991-92 yılındaki raperinle, Başurê Kürdistan topraklarından çıkarıldı ancak bugün işbirlikçi politikalar nedeniyle BAAS rejiminin yerini Türk devleti almıştır. Türk devletinin işgali; askeri, ekonomik, siyasi ve sosyal tüm alanlarda vardır. Türk devleti ve KDP’nin işbirliği ile Başurê Kürdistan tamamen işgal edilmek isteniyor. İşgal edilmek istenen yerlerin başındaysa Kandil, Şengal, Kerkük ve Musul gelmektedir. Biz, bir grup genç olarak karar aldık ve özellikle Kandil ve Şengal’e yönelik işgal politikaları nedeniyle PKK saflarına katıldık. Amacımız tüm Başurê Kürdistan’ı Türk-KDP işgalinden kurtarmaktır. Bu çerçevede;

– Leyla Qasim, Mame Reşê’nin torunları olarak Başurê Kürdistan şehitlerinin kanlarını yerde bırakmayacağız.

– PKK dört parça Kürdistan’ın partisidir, Başurê Kürdistan topraklarından çıkacak olan güçler Türk ve İran güçleridir.

– Atalarımız nasıl Başurê Kürdistan’ı Saddam’ın çetelerine mezarlık haline getirdiyse biz de Türk devletinin çeteleri için Başurê Kürdistan’ı mezarlığa çevireceğiz.

– Şengal halkına diyoruz ki, sizi Türk çetelerine karşı savunmak için Başur gençleri olarak Ş. Genco Hewler’i olmaya hazırız.

– Zaxo’dan Mendeli’ye, Mendeli’den Pişder’e tüm Başurlu gençlere sesleniyoruz, tüm krizleri ve işgalleri sonlandırmak için gerilla saflarına katılmaya çağırıyoruz.

–Dört parça Kürdistan’daki gençlere sesleniyoruz, tüm işgalcilere karşı PKK saflarına katılın.

Biji Serok Apo, Biji Şehidên Kürdistan, Biji Berxwedanê Şengal’ê.”