Roboskîliler mezarlıkta buluştu

Roboskîli aileler, yakınlarını anmak için mezarlıkta buluştu ve adalet talebinde bulundu. Aileler, gözaltındakilerin serbest bırakılmasını da istedi.

Türk savaş uçakları tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyündeki bombardımanla katledilen, aralarında çocukların da olduğu 34 kişinin aileleri, katliamın 261’inci haftasında mezarları başında bir araya geldi. Aileler, soğuk havaya rağmen mezarlıkta buluştu ve mezar başında dualar ederek, çocuklarının mezarlarına bakım yaptı. 

'BÜTÜN İNSANLIK İÇİN UTANÇ TABLOSU...'

Mezarlıkta açıklama yapan Zilan Encü, katliamın üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Hiçbirimizin kulaklarında o gece göğü inleten, evlatlarımızı paramparça eden uçakların sesi silinmiş değil. Bütün köyün kar-kış yola koyulup olay yerinde karşılaştığı tablo bütün insanlık için utanılacak, ibret alınacak, kahrolunacak bir durumdaydı. 34 insan, 34 sivil, 34 paramparça beden, onlarca parçalanmış katır cesedi, etrafa dağılmış erzak..."

Encü, faillerin bilinmesine rağmen yargılanmasının, katliamın sahiplenilmesi anlamına geldiğini belirterek, o tarihten bu yana ailelerin cezalandırıldığını anımsattı. Encu, tutuklu bulunan HDP Şırnak Millletvekili Ferhat Encü ve gözaltında bulunan Veli Encü, Taybet Encü, Yannis Vasilis Yaylalı, Meral Geylani, Ubeydullah Encü, Hikmet Alma’nın derhal serbest bırakılmasını istedi.