‘Rojava’daki zafer 12 Mart serhildanı’nın sonucudur’

Demokratik Özerk Yönetim Genel Koordinasyonu, Rojava devriminin 12 Mart 2004 Serhildanı’nın sonucu olduğunu belirtti.

Rojava Genel Koordinasyonu, 12 Mart 2004 katliamında hayatını kaybedenleri anarak, Rojava Devrimi’nin; katliama ve Baas rejimine karşı halk ayaklanmasının bir sonucu olduğunu belirtti.

Koordinasyon adına yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘’12 Mart’ta halkımız iktidarlara karşı başkaldırmıştır. İktidarlar halkımızın iradesini kırmayı amaçlıyordu. Ancak halkımızın iradesi ve özgürlük arayışları onlara zulme karşı, zorba iktidarlara karşı başkaldırma gücü verdi. Ayaklanma kıvılcımı Qamişlo’dan başlamış; Kobanê, Efrîn, Şam ve Halep’e kadar yayılmıştır. Halk zalimlere karşı korkusuzca ayaklanmıştır.

Halkımız Rojava Devrimi’nde her açıdan büyük başarılar ve kazanımlar elde etti. Çok yönlü yolarak terör ve işgale karşı mücadele yürütmüştür. Halkımız, halkların kardeşliği ve demokratik ulus temelinde, demokratik projeyi kurabileceğini ve zafere taşıyacağını tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu zafer de 12 Mart Serhildanı’nın sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Rojava Koordinasyonu olarak, rejimin halkımız üzerinde yürütmüş olduğu uygulamalar sonucu şehit düşen onlarca yurttaşımızı anıyor, saldırıları kınıyoruz. 12 Mart ruhuyla direneceğimize ve mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimize söz veriyoruz. Demokratik devrimimizin ve projemizin amacı, Suriye’nin tamamının huzurlu ve güvenli bir bölge olmasıdır.”