Şengal'de iki YBŞ'li için tören: Oğlumla gurur duyuyorum

YBŞ savaşçıları Şêxê ve Bestan içn Şengal Dağı’nda bir tören düzenlendi. Törene farklı kesimlerden çok sayıda Êzidî gücü katıldı.

YBŞ savaşçıları Ferhat Şêxê ve Herekol Bestan, son yolculuklarına uğurlandı. Êzidî güçlerine ortak bir komutanlık oluşturma çağrısının yapıldığı cenaze töreninde konuşan Baba Xelef, "Oğlum onur ve şeref için şehit düştü. Gururluyum ve mutluyum" dedi.

Yaklaşık bir yıldır Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) saflarında yer alan Ferhat Şêxê ve Êzidî halkına dönük saldırılara sessiz kalmayarak YBŞ direnişine katılan Herekol Bestan, görevlerinin başındayken DAİŞ çetelerinin döşediği mayına basmaları sonucunda yaşamını yitirdi.

YBŞ savaşçıları Şêxê ve Bestan içn Şengal Dağı’nda bir tören düzenlendi. Törene farklı kesimlerden çok sayıda Êzidî gücü katıldı.

Törende, "Şehitler bizden Êzdixan’ın yeniden inşasını istiyorlar. Biz de, Şengal Direniş Birlikleri olarak şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için tüm Êzidî güçlerine ortak bir komutanlık oluşturma çağrısında bulunuyoruz” denildi.

ŞENGALİ, İKİ SABAŞÇIYI ANLATTI

YBŞ Komutanı Zerdeşt Şengali, yoldaşlarının hayal ve amaçlarını gerçekleştirmek için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, şunları söyledi: 

"Arkadaşlar biz bugün şehitlerimizi, kahramanlarımızı uğurluyoruz. Şehit Herekol Bestan Kuzey Kürdistan’ın Siirt kentinde, şehit Ferhat ise Şengal’in Siba köyünden Êzidixan özgürlük mücadelesine katıldılar. Arkadaşlarımız Medibane köyünde mayın patlaması sonucunda şehit düştüler. Öncelikle şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şengal genç kadın ve erkekleri olarak, Êzidixan savaşçıları olarak şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için sonuna kadar yollarında yürüme sözü veriyoruz. Çünkü şehitlerimiz özgürlüğümüz için canlarını feda ettiler

Şehit Herekol Şengal halkının feryatlarını duydu ve Siirt’ten Şengal’in kutsal topraklarına doğru yola çıktı. Şehit Herekol ‘Şengal Kadınları İntikamı Hamlesi' ve 'Medibane’de büyük bir cesaretle katılım sağladı ve fedakarca rolünü oynadı. Şehit Herekol, her zaman direnişin ön saflarında yerini aldı.”

Şengali, yoldaşı Ferhat Şêxê’den ise şöyle söz etti: “Ferhat arkadaş yurtsever bir ailedendi. Bir yıldır YBŞ safları içerisinde yer alıyor. O pek çok hamlede yer aldı ve arkadaşlarıyla omuz omuza direndi. Bu yoldaşımız Êzdixan’ın kutsal savunma görevi içerisindeki yerini aldı. Êzdixan’ın savunması için direnişin en ön saflarında yer aldı. Her iki arkadaş da direnişin ve mücadelenin öncüsü oldu."

BABA XELEF: GURURLUYUM

Ferhat Şêxê’nin babası Hemo Elyas Xelef ise, halkının ve toprağının özgürlüğü için yaşamlarını yitirenlerin ölümsüz olduğunu söyledi. Baba Xelef, şunları kaydetti: "Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor ve onlara teşekkür ediyorum. Oğlum onur ve şeref için şehit düştü. Gururluyum ve mutluyum. Şehit Ferhat ölümsüzdür. Êzidî halkının güçlenmesi için bütün Êzidîlere çalışma ve direnmeleri çağrısını yapıyorum. Üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Yalnızca biz kendimiz için çalışabilir, emek verebiliriz."

YBŞ savaşçıları Herekol Bestan ve Ferhat Şêxê’nin cenazeleri, konuşmaların ardından sloganlarla Şengal Dağı’nda toprağa verildi.