Şengal’de savaşçılar için eğitim devresi başladı

Şengal’de Şehit Berxwedan Akademisi’nde 2017 yılının ilk eğitim devresi başladı. 40 YBŞ ve YJŞ savaşçısı düzenlenen törenle Şehit Faysal Eğitim Devresi’ne başladı.

Şengal’de 40 YBŞ-YJŞ savaşçısının katıldığı 2017 yılının ilk eğitim devresi olan Şehit Faysal Eğitim Devresi düzenlenen törenle başladı. YBŞ komutanlarından Dijwar Feqir, Cafer Berxwedan ve Tirej Şengal ile YJŞ komutanlarından Sorxwin Sidar ve Sarya Mazlum’un hazır bulunduğu törende, YBŞ komutanlarından Dijwar Feqir bir konuşma yaparak “Şehit Berxwedan Akademisi ve burada görülen eğitim devreleriyle mücadeleye katbekat büyütüp geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi. 

Bugünün kendileri için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Dijwar Feqir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün burada Şehit Faysal Eğitim Devresi’nin açılışı için hazır bulunuyoruz. Böylesi günler bizler açısından hem çok önemli ve hem de çok kutsaldır, çünkü buradaki eğitimini tamamlayarak mezun olacak her bir arkadaşımız her anlamda profesyonelleşmiş birer savaş kadrosu olarak mezun olacaktır. Böylesi bir günde şehitlerimizin emeklerini unutmuyor ve onları saygıyla anıyoruz. Özgür Êzidxan’da özgür ve başı dik bir halk olarak birlik içerisinde hep birlikte yaşamak istiyoruz. Halkımız şunu çok iyi bilmelidir ki, artık 73’üncüsü ardından yeni fermanlar olmayacaktır. Cesaret noktasında hiç kimse halkımız kadar cesur ve savaşçı değildir. Tek eksikliğimiz birlik olmamamız, eğitimsiz ve tecrübesiz olmamızdır. İnancımızı, dilimizi ve kimliğimizi korumalıyız. Bu temelde kendimizi eğitmeli ve her an geliştirmeliyiz. Bu temelde Şehit Faysal Eğitim Devremizin tüm Êzidî halkı ve eğitim gören yoldaşlarımıza kutluyor ve başarılar diliyoruz.”

Savaşçıların ailelerinin ve Êzidxan Kültür Sanat grubunun da hazır bulunduğu törende, YBŞ-YJŞ savaşçıları Êzidxan Kültür Sanat grubunun şarkıları eşliğinde aileleriyle birlikte kutlamalarda bulunarak eğitimlerine başladı.