Şengal’de yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgileri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, 21 Mart günü DAİŞ çetelerinin saldırısında yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM yaşamını yitiren gerillanın Qamişlo doğumlu Rüstem Cudi kod isimli İsmail Hüseyin olduğunu açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM tarafından yapılan açıklamada, ‘’21 Mart günü sabaha karşı Şengal'e bağlı Skine ve Hayale’de bulunan YBŞ mevzilerine yönelik Daiş çeteleri tarafından bir saldırı geliştirildi. Hayale ve Skiniye köylerinin 8 km güneybatısında bulunan ve çete saldırılarının merkezindeki Tewra köyü civarında çatışmaların yoğunlaşması üzerine YBŞ güçlerine destek amaçlı bir grup Gerillamız çatışma bölgesine yönelmiştir. Gerçekleşen eylemler sonucu çetelerin saldırıları kırılırken Daiş geri çekilmek zorunda bırakılmıştır.

Yoğun yaşanan çatışmalar esnasında Rüstem Cudi adlı gerillamız kahramanca düşmana karşı savaşmış ve şehitler kervanına katılmıştır. Rojava Kürdistan'dan özgürlük mücadele saflarına katılım sağlayan ve Rüstem Cudi'lerin adını alarak şehitlerin izinde yürüyen Rüstem arkadaşı saygıyla anıyor, her türden çeteci yapılanmaya karşı savaşımızı büyüterek yürüteceğimizi belirtiyoruz’’ denildi.

Yaşamını yitiren gerillanın sicil bilgileri şöyle:

Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Rüstem Cudi
Adı Soyadı: İsmail Hüseyin
Doğum Yeri: Qamışlo
Anne - Baba Adı: Leyla - Abdulselam
Şehadet Tarihi ve Yeri: 21 Mart 2017/ Şengal