Siirt'te gözaltı, Ağrı'da tutuklama

Siirt'te en az 15 kişi gözaltına alınırken, Ağrı'da da 3 kişi tutuklandı.

AKP/Saray rejiminin Kürt halkına dönük siyasi soykırım uygulamaları sürüyor. 

SİİRT

Siirt merkez ve ilçelerinde sabah saatlerinde eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığına götürüldü. Avukatların gözaltındakileri görmeleri de engellendi.
Gözaltına alınanlarından isimleri öğrenilenler şunlar: Serdem Kaya, Şirvan Dişlinar, Şemsettin Özğan, Selamin Nardan, Şahin Ongulu, Mehmet Ali Ongulu, Bedrettin Özğan, Nurullah Ongulu, Menduh Kümeç, Mehmet Kümeç, Mehmet Şerif Kümeç, Mehmet Şirin Ongulu, Edip Ongulu, Abdullah Ongulu, Sıdık Yılmaz.

Bu arada, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 7 tutuklu, dün sabah saatlerinde başka cezaevlerine sevk edildi. Tutuklulardan Adem Destan, Adem Öztürk, Refih Koçer, Mehmet Aşkara, Süleyman Alğan ve Vahdettin Erdemci Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilirken, Baki Durmuş ise Tekirdağ F Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

AĞRI

Ağrı’da 22 Aralık’ta birçok adrese düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından “Örgüte yardım ve yataklık” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Yakut, HDP eski İl Yöneticisi Mehmet Salih Coşkun ve HDP Yöneticisi Resul Sorguç tutuklandı.

Aynı operasyonda gözaltına alınan Belediye Çalışanı Ali Barış ise halen gözaltında.