'Sonuna kadar Şengal'i savunacağız'

KDP'ye bağlı çetelerin saldırısına maruz kalan binlerce kişi, Xanesor beldesinde açıklama yaptı: "Sivil olmamıza rağmen saldırdılar. PKK ise her zaman bizimle oldu. Sonuna kadar Şengal'i savunacağız."

Xanesor'da bulunan KDP'ye bağlı çetelerin mevzilerine doğru yürüyüşe geçen halk, çeteler tarafından silahlar ile tarandı. Eylemciler Xanesor merkezde bir basın açıklaması yaptı. 

Eylemde konuşan Şex Xelef, "Biz savaş istemiyoruz, bizler barış için yürüdük. Fakat onlar bize saldırdılar, yaralılarımız var. Birbirimize karşı savaşmamalıyız, düşmana karşı birlik olmalı ve savaşmalıyız. Yaşanan fermanda PKK kendisini canlı kalkan yaptı. Êzidîlik için bedel ödediler. 'Biz Êzidîyiz' diyen herkes bu saldırılara karşı çıkmalıdır" dedi.

‘ERDOĞAN VE BARZANİ ÇETELERİ BİZE SALDIRDI'

Açıklamanın devamında Kinê adında anne de konuşma yaptı ve şunları söyledi: "Rojava'daki halkımız destek vermek için buraya geldi. Bizler de bu savaşı durdurmak için yürüdük. Fakat topraklarımızı işgal eden Erdoğan ve Barzani çeteleri bize saldırdılar. Bizler sivil olmamıza ve silahsız olmamıza rağmen bize gene de saldırdılar. Bizim aramızda  şehit ve yaralananlar oldu. Bizler o şehit düşen arkadaşlarımızın intikamı alacağız. PKK sonuna kadar bizimle oldu ve biz de sonunu kadar PKK ile birlikte olacağız.”

‘ŞENGAL İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Rojava'dan destek için gelen halk adına ise Hesekê Halk Meclisi Yöneticisi Eziz Eli bir konuşma yaptı. Eli şunları ifade etti: "Bizler Şengal halkına destek vermek için Rojava'dan geldik. Biz sonuna kadar Şengal halkına destek vermeye devam edeceğiz. Eğer gerekirse bölgeyi korumak içinde geleceğiz. Şengal Kürdistan ve insanlık tarihinin onurudur. Şengal'i satanlar bütün Kürdistan'ı satacaklardır. Ulusal Kongre Kürtlerin gündemindeyken bu saldırılar bilinçli bir şekilde Erdoğan tarafından yapılmaktadır.”