Tevgera Azadî: Her onurlu Kürt işgale karşı çıkmalı

Erdoğan’ın Irak ziyaretine ilişkin açıklama yapan Tevgera Azadî, işgal planına karşı çıkmanın her onurlu Kürdün görevi olduğunu belirterek, ulusal birliğin önemini vurguladı.

ERDOĞAN'IN ZİYARETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Tevgera Azadî (Kurdistan Özgürlük Hareketi) Yürütme Kurulu, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Türk devleti, Erdoğan’ın 22 yıllık iktidarı boyunca dört parça Kurdistan’da Kürt halkına yönelik en büyük, askeri, diplomatik, iletişim ve özel savaş saldırılarını gerçekleştirdi. Türk devletinin Irak ve Suriye’de DAİŞ ve diğer terör örgütleriyle açıkça yaptığı iş birliği, tüm dünyanın gözü önünde Kürt halkına düşmanlık yaptığını göstermektedir. Yine bu çetelerin iş birliğiyle gerçekleştirilen başta Efrîn, Serêkanî olmak üzere Rojava’nın diğer bölgelerinin işgali, ve bu bölgelerde yapılan katliamlar Erdoğan hükümetinin Kürt halkına yönelik gerçekleştirdiği katliamların en somut örneği oluyor" denildi.

'TÜRKİYE'NİN TEHLİKELİ PLANLARINA KARŞI TAVIR ALIN'

KDP’nin Türk devleti ile yaptığı iş birliğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “KDP geçmişten dersler çıkarmak yerine Türk devleti ile işbirliği yaparak, tüm imkanları Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillası’na yönelik gerçekleştirdiği saldırılar için kullanıyor. Kurdistan Özgürlük Gerillası her koşul altında Kurdistan halkını savunmak ve kazanımlarını korumak için mücadele ediyor. Açık olan o ki Erdoğan ‘Misaki Milli’ sınırlarını canlandırarak Osmanlı’nın bölgedeki siyasi haritasına ulaşmak istiyor. Erdoğan işgal planlarını hayata geçirmeye çalışıyor. Şüphesiz faşist Türk devleti Kürtler arasında hiçbir fark koymuyor.”

Açıklamada, Türk devletinin şovenist ve işgalci politikasına karşı çıkmanın her onurlu Kürdün görevi olduğu belirtilerek, şunlar da ifade edildi:
“Türk devletinin bu işgal planlarına verilecek en güçlü  cevap, Kürtlerin her düzeyde göstereceği ulusal birlik tavrı olacaktır. Irak’taki tüm siyasi partiler Irak’ın egemenliğini korumaktan sorumludur.

Türk devletinin Güney Kurdistan topraklarına ve egemenliğine yönelik işgal saldırılarına karşı durmayı ahlaki, ve ulusal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Kürt halkını, Kurdistan Bölgesi ile Irak’ın tüm siyasi güçlerini Türk devletinin tehlikeli planlarına karşı tavır almaya davet ediyoruz. Türk devletini gösterişli bir şekilde karşılamak ve onunla işbirliği yapmak yerine, işgalci Türk ordusunun Irak topraklarından ve Kurdistan Bölgesi’nden derhal çekilmesini talep edin.”