Türk ordusunun umudu, oyuncak balonlar

Türk ordusu, Medya Savunma Alanlarında araziye rast gele attığı küçük balonlara yerleştirdiği vericilerle gerilla hareketliliğini denetlemek istiyor.

HPG ve YJA Star gerillaları karşısında ağır darbe alan Türk ordusu, umudu oyuncak balonlarda arıyor. Türk ordusu, Medya Savunma Alanlarında araziye rast gele attığı küçük balonlara yerleştirdiği vericilerle gerilla hareketliliğini denetlemek istiyor.

Türk ordusunun geçen yıl gerilla karşısında aldığı yenilgi ardından Medya Savunma Alanlarına attığı balonlardan medet arıyor.

Keşif uçakları gibi ileri düzeyde teknik kullanımına rağmen gerillaların hareket tarzını çözemeyen Türk ordusu, çaresizliğin çözümünü araziye attığı oyuncak balonlarda arıyor. Balonlar içerisine yerleştirilen; konum ve hareket belirleme vericileriyle gerillanın hareket alanını kısıtlamaya, gerillayı takip altına alıp kendi güvenliğini sağlamaya çalışan Türk ordusunun oyuncak balonlarını gerillalar etkisiz hale getirdi.

Balonların etkisiz hale getirilmesinin ardından Türk ordusunun bomboş araziye defalarca havan ve obüsle saldırı yaptığını belirten gerilla Brusk, balonlara ilişkin, “Asker artık ne yapacağını bilmiyor. Bu alanları bu kadar ileri düzey teknikle kontrol altına almaya çalışıyor, yine de başaramıyor. Bu kez de oyuncaklara sarılmışlar. Bu balonlara umut bağlamasınlar. O kadar para verip verici cihazlar kullanıyorlar ardından da boş arazilere obüs ve havan atıyorlar. Halk da yoksulluk zirve yapmışken, bu kadar paranın nereden geldiğini de sormak lazım. Bir de balonlar çocukluğun saf ve temiz oyuncaklarıdır. Binlerce çocuğu katleden bir zihniyet ancak oyuncaklara ölüm tuzaklayabilir. Acınacak haldeler. Bunu iyi bilsinler; ne yaparlarsa yapsınlar Kürdistan dağlarında tutunamayacaklar” diye konuştu.