Van’da Belediye çalışanları kayyuma karşı iş bıraktı

Baskılar herkesin AKP’lileştirilmesi ve ajanlaştırılması dayatmasına kadar sürebilir.

Kayyum atanan Van Büyükşehir, Edremit, İpekyolu, Erciş ve Özalp Belediyesi emekçileri yaptıkları ortak açıklamayla atanan kayyumlarla çalışmayacaklarını söyledi.

Yapılan açıklamada; “Bizler kayyum atanmış DBP’li Van Büyükşehir ve İlçe belediyelerinin memur, sözleşmeli ve taşeron işçi-emekçileri olarak, devletin ve AKP’nin, halkın iradesiyle seçilmiş temsilcilerine ve dolayısıyla halkımıza yapılan bu darbeyi kabul etmiyoruz” denildi.

Halkın iradesinin, yurtseverlik değerlerinin ve kadına yönelik geliştirilen tüm kadın politikalarının hedeflendiği belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

‘’En klasik sistem belediyelerinde bile olmayan faşist uygulamalar bize dayatılıyor. Halkların ortak iradesiyle seçilmiş yerel temsilcilerin kayyum yoluyla görevlerinden alınmaları demek, milyonlarca seçmenin iradesini de tanımamaktır. Her fırsatta sandığı işaret eden siyasal iktidarın sandıktan çıkan iradeyi tanımaması kendi söylemleriyle çelişmektedir.

Bizler bu baskının herkesin AKP’lileştirilmesi ve ajanlaştırılması dayatmasına kadarsürdürüleceğini düşünmekteyiz. Bizler halkımızın kurumu olan belediyelerde halkımıza karşı suç işleyen değil, onun değerleri doğrultusunda yaşayan, çalışan ve hizmet eden kişileriz. Dolayısıyla kayyum ile sömürge memurunun talimatları ile çalışmayacağız. Bizler, halkın iradesinin çalındığı kurumlarımızı, halkımıza tekrar kazandırmak için mücadele edeceğiz.

Son olarak çağrımız kayyum atanmış kurumlarda çalışan herkesedir. Bu kurumlar halkın kutsal emanetleridir. Kurumlarımız kayyum öncülüğünde, polis ve asker gücü ile işgal edilmişken; maaş ve benzeri kaygılarla bu faşist zihniyetle çalışmayı sürdürmek, toplumsal ahlaka karşı durmak anlamına gelmektedir. Onurlu yaşamakta kararlı her emekçinin bu gerçeklik karşısında tutum sahibi olması gerekmektedir.”