Van’da Newroz yüz binlerle kutlanacak

Van’da Salı günü yapılacak tarihi Newroz kutlamalarına ilişkin hazırlıklar sürüyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Tertip Komitesi, Van halkını Salı günü Newroz meydanına çağırdı.

Van Newrozu için hazırlık komitesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 20 gün önce yaklaşık çalışmalara başlayan Komite, hem örgütsel, hem de teknik çalışmaları 500 kişiyle yürütüyor. Mahalle ve köylerde halk toplantıları yapıldı, kalabalık alanlarda ise el ilanları dağıtıldı. Yine Newroz için 250 bin adet el ilanı ve 100’e yakın bilbord basıldı.

İki gün boyunca 13 anons aracıyla duyuru yapıldı. Kimi televizyon ve radyolarda Newroz fragmanları dönerken, yarından itibaren Newroz alanın hazırlanması, süslenmesi için hazırlıklar başlatılarak, bunun Pazartesi akşam saatlerinde bitmesi öngörülüyor. 3 merkez ilçede seçilmiş kişiler alanın güvenliğini sağlayacak. Öte yandan Newroz’a kent genelinde bazı STK’lere, akademisyenlere ve siyasi partilere davetiye gönderilecek.  HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, DBP Eş Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım ile il vekillerinin katılacağı Newroz’da sanatçılar İbrahim Rojhilat, Bajar, Koma Rojarya ve Kemençe Grubu sahne alacak. 

Van’da, DBP, HDP, DTK ve KJA öncülüğünde “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla kutlanacak Newroz programına detaylarına ilişkin HDP il binasında yapılan basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş, DBP Van İl Eş Başkanı Ahmet Aygün, Tertip Komitesi Başkanı Avukat Erhan Çiftçiler, HDP Van milletvekilleri Lezgin Botan ve Bedia Özgökçe Ertan katıldı

‘HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI’

Hazırlık Komitesi açıklama yapan Komite Başkanı Avukat Erhan Çiftçiler, "Biz 7 kişiden oluşan tertip komitesi üyeleri, valiliğe yaptığımız yasal başvurunun iznini dün aldık. Komite olarak izin çıkmadan çok öncesinde biz hazırlıklarımıza başlamıştık.  Programımız için gelecek siyasetçiler, sanatçılar ve alan çalışmalarına kadar her şey tamamlandı. Bütün halkımızı tereddüt duymadan bu alana gelmeye çağırıyoruz. Newroz 21 Mart Salı günü her yıl olduğu gibi Kale alanında saat 10.00’da kutlanmaya başlayacak” bilgisini paylaştı.

Daha sonra söz alan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise, halkın kendi rengiyle diliyle Newroz alanında olması için çağrıda bulunarak, “Salı günü bütün halkımızı Newroz alanına bekliyoruz. Newroz’u içinde barındırdığı özgürlük, direniş ve diriliş ruhuyla karşılayacağız. Bütün halkımızı da aynı ruhla Newroz bayramına çağırıyoruz” dedi.