Xeraba Bava köylüleri: Abluka ve saldırılar devam ediyor

Türk devlet güçlerinin 11 Şubat'tan bu yana abluka ve saldırıları altında bulunan Xeraba Bava köylüleri, saldırıların sürdüğünü bildirdi.

Türk devlet güçlerinin 11 Şubat'tan bu yana abluka ve saldırılarının sürdüğü Xeraba Bava köyündeki son durumu aktaran köylüler, abluka ve "Sokağa çıkma yasağı’nın sürdüğünü ve köyde bugün itibari ile açlık ve su sorununun başladığını söyledi. 

'ÇOCUKLARIMIZ SÜREKLİ AĞLIYOR, BU VAHŞETE SON VERİLSİN'

Ajansımıza konuşan ve ismini vermek istemeyen köylüler, evlerinden halen kafalarını dahi uzatamadıklarını belirtiyor. Günlerdir yaşadıkları dehşetin özellikle çocuklarında ciddi bir tahribata yol açtığını belirten köylüler, bu vahşetin son bulmasını istiyor. 

Köyde ne olup bittiği konusunda net bilgileri olmadığını paylaşan köylüler, "Biz de tam olarak ne olup bittiğini bilmiyoruz, ortada infazlar, işkenceler, yaralananlar, gözaltına alınanlar var, ancak detayları biz de henüz bilmiyoruz. Burada büyük bir vahşet ve saldırı uygulandı. Bir önce bu vahşete son verilsin" diyor. 

'AÇLIK VE SU SORUNU BAŞLADI'

Köylüler, bu sabah itibari ile köyde gıda ve su sorunu yaşamaya başladıklarını da ifade ediyor. Günlerdir evlerinden çıkamadıklarını, hayvanlarının telef olduğunu, bahçe ve tarlalarını işleyemediklerini kaydeden köylüler, evlerinde bulunan erzağın artık tükendiğini, ciddi bir su ve gıda sorunu yaşamaya başladıklarını ifade ediyor. 

'ÇATIŞMA SESİ YOK'

Köyde herhangi bir çatışma sesi olmadığını, asker ve özel timlerin köyün içerisinde bulunmaya devam ettiğini söyleyen köylüler, devlet güçlerinin köylerinden çıkmasını istediklerini ve kendilerine yapılanları asla unutmayacaklarını da ekliyor.