Xerabê Bava köyüne gitmek isteyen heyete engel

Xerabê Bava köyüne gitmek isteyen, aralarında Barış Bloku’nun da bulunduğu sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan heyet engellendi. Heyet oturma eylemi başlattı.

Barış Bloğu Eş Sözcüsü Bahadır Altay, Toplumsal Dayanışma için Psikolog Derneği’nden Ebru Ergün, Türk Tabipler Birliği (TTB) Diyarbakır, Mardin ve Van temsilcileri, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDP Batman Milletvekili Mahmet Ali Aslan ve Barış Anneleri'nin de aralarında bulunduğu heyet, Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava, Talatê, Cibilgıraf köylerinde yaşananları öğrenmek amacıyla bölgeye geldi. Xerabê Bava köyüne 15 kilometre kala heyetin önü Türk askerleri tarafından kesildi.

YAŞANANLARIN GÖRÜLMESİ İSTENMEDİ!

Zırhlı araçlarla heyetin önünü kesen askerler ile görüşen Bahadir Altay ve Mehmet Ali Aslan, köyde yaşananları incelemek için bölgeye gitmek istediklerini ifade etti. Emekli Yüzbaşı olduğunu dile getiren Altay, operasyonu yürüten askerlerle de görüşmek istediğini söyledi. Askerler ise, operasyonun kendileri tarafından yürütülmediğini, kendilerinin bu bölgenin 'güvenliğinden' sorumlu olduklarını söyledi. Heyet yol ayrımında oturma eylemi başlattı.

Oturma eylemi devam ederken, askerlerin heyete ait araçların plakalarını çekmesi de dikkati çekti. Bu arada bölgeden çeşitli aralıklarla ambulans geçtiği görüldü.