YBŞ: Mücadelemiz zafere ulaşacak

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, DAİŞ çetelerine karşı savaşırken 23 Ocak 2015'te yaşamını yitiren YBŞ komutanlarından Berxwedan Tolhıldan’ın şehadetinin yıl dönümü dolayısıyla bugün yazılı bir açıklama yaptı.

YBŞ, Berxwedan Tolhıldan’ın şehadetinin yıl dönümü yaptığı açıklamada, "Şehit Berxwedan, Fermana cevap olabilmenin tek yolunun Êzidî gençlerinin örgütlenmesi ve YBŞ’nin büyütülmesi olduğunun bilincindeydi” denildi. Açıklamada, "DAİŞ'in elinde olan Êzidî halkını özgürleştirme sözünü tekrardan veriyor ve mücadelemizi zafere ulaştıracağımızı söylüyoruz" vurgusunda bulunuldu.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, DAİŞ çetelerine karşı savaşırken 23 Ocak 2015'te yaşamını yitiren YBŞ komutanlarından Berxwedan Tolhıldan’ın şehadetinin yıl dönümü dolayısıyla bugün yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“3 Ağustos 2014 tarihinde DAİŞ çetelerinin Şengal’e saldırmasıyla birlikte binlerce Êzidî halkımız katledilirken, binlerce genç, kadın, çocuk ve yaşlı da esir alındı. Buna karşılık yüzlerce Êzidî genç kendisini örgütleyerek DAİŞ çetelerine karşı amansız bir direniş sergiledi. Yaşanan yoğun direniş sonucunda yüzlerce kahraman yoldaşımız sonuna kadar mücadele edip şehit düştü. YBŞ olarak, yaşanan bu kahramanlıkları kendimize esas alarak bugünlere geldik. Bu kahramanlardan biri de YBŞ’nin kurucularından biri olan Komutan Berxwedan Tolhıldan arkadaşımızdı. 

'DİRENİŞİ ESAS ALDI, MORAL KAYNAĞI OLDU...'

Şehit Berxwedan, Fermana cevap olabilmenin tek yolunun Êzidî gençlerinin örgütlenmesi ve YBŞ’nin büyütülmesi olduğunun bilincindeydi. Bu yüzden sadece askeri değil, halk örgütlemesinde ve meclislerin kurulmasında da yerini aldı.  Bu yüzden öncülük rolünü omuzlayarak en ön mevzide DAİŞ çetelerine karşı büyük bir direniş sergiledi. 23 Ocak 2015 tarihinde Komutan Berxwedan yoldaşımız DAİŞ çetelerine karşı girdiği bir çatışmada kahramanca direnerek özgürlük şehitleri arasında yerini aldı.

Berxwedan yoldaşımız DAİŞ çetelerinin tüm saldırılarına karşı direnişi esas almış ve yaşama moralli katılımıyla da arkadaşlarının moral kaynağı olmuştur."

'SÖZ VERİYORUZ!'

Açıklamada, "Berxwedan ve diğer kahraman yoldaşlarımızın direnişiyle binlerce Êzidî halkımız Şengal’e geri dönmüş ve kendisini her alanda geliştirmiştir" denilerek, şunlar da kaydedildi:

"Şehit Berxwedan sürekli, ‘benim annem DAİŞ’in elinden kurtulmuş olabilir, fakat hâlâ yüzlerce annem ve kardeşim DAİŞ’ın elinde. Onları kurtarana kadar mücadelemi sürdüreceğim’ diyordu. Bizler de bu sözlerin ışığında DAİŞ’in elinde olan Êzidî halkını özgürleştirme sözünü tekrardan veriyor ve mücadelemizi zafere ulaştıracağımızı söylüyoruz. Ezidxan halkımızın kahraman evlatlarından biri olan Berxwedan Tolhildan yoldaşın şehadet yıl dönümü vesilesiyle bütün devrim şehitlerini ve Ezidxan şehitlerini saygıyla anıyoruz. Bugünün vesilesiyle Şehit Berxwedan’ın ailesine baş sağlığı diliyor, şehitlerin anılarının öncülerimiz olduğunu belirtiyor ve mücadelemizi her geçen gün yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.”