YPG: Türk ordusunun saldırıları devam ediyor

YPG Basın Merkezi, Türk ordusu ve güdümündeki çetelerin Rojava ve Kuzey Suriye’ye dönük saldırılarının arttığını bildirdi.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklama göre, 21 Şubat 2017’de akşam saatlerinde Türk ordusuna bağlı çeteler, havan toplarıyla Efrîn’ê bağlı Qitmê Köyü’nü bombaladı. Aynı gün, Maranez ve Vilat Qadî köylerine saldıran çetelere, YPG güçleri de havan toplarıyla karşılık vermiş, yaşanan çatışma sırasında Türk savaş uçakları da Efrîn ve Şehba üzerinde uçuş gerçekleştirmiştir.

Açıklamanın devamında şu bilgiler verildi:

‘’Türk güçleri, 22 Şubat 2017’de öğle saatlerinde Kobanê’nin Silîpqiran Köyü’nden Rojava topraklarına girmiş ve yurttaşlara ait birkaç evi yıkmıştır. Güçlerimizin müdahale etmesiyle, Türk askerleri geri çekilmek zorunda kalmıştır.

24 Şubat 2017’de Türk ordusuna ait bir helikopter Çilaxa’ya bağlı Sefa köyü üzerinde uçuş yapmış, etrafını bombalamıştır.

25 Şubat 2017’de Efrîn’in Bilbilê İlçesi’ne bağlı Zehre Köyü’nde iş makineleriyle sınırı geçmiş, güçlerimizin müdahale etmesiyle araçlarıyla beraber geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

Yine aynı gün, Türk ordusu çeteleri Efrîn’in Maranez ve Belûnê Köyü’ne havan ve obüs toplarıyla saldırı düzenlemiş, bunun üzerine harekete geçen güçlerimiz işgalci Türk ordusuna sert karşılık vermiştir.’’