GÖRÜNTÜLÜ

Yürüyüşçülere Çemçemal’de coşkulu karşılama

Öcalan için Süleymaniye'den Hewler'e doğru yürüyen gençler Çemçemal'de coşkuyla karşılandı.

Süleymaniye’den dün Hewler’e doğru Uluslararası 15 Şubat Komplosu'na karşı protesto yürüyüşünü başlatan gençler, bugün Çemçemal’de halk tarafından coşkuyla karşılandı. 

KERİM: ÖNDER APO'NUN FİKİRLERİNE SAHİP ÇIKALIM

Çemçemal’de halka hitap eden yürüyüşçülerden Jino Kerim, coşkulu karşılamadan dolayı teşekkür ederek, “Kürt halkı tarihi boyunca ilk defa böyle bir öndere sahip oluyor. Ancak bu Önderlik de bugün küresel ve bölgesel güçlerce komployla tutuklanarak İmralı zindanında tutulmaktadır. Kürt halkının iradesini bu şekilde kırmayı hedefliyorlar" diyerek, Öcalan şahsında Kürt halkının teslim alınmak istendiğini kaydetti.

Kerim, şunları ifade etti:

“Bizim de görevimiz, bu iradeye sahip çıkmaktır. Kuzey, Rojava ve Avrupa’daki halkımız nasıl ki iradesine ve Önderliğine sahip çıkıyorsa, Güney Kürdistanlılar olarak bizim de birincil görevimiz, bu iradeye aynı şekilde sahip çıkmaktır. 

Rojava halkı nasıl ki Önder Apo’nun fikirleriyle dünyanın en büyük terör örgütü DAİŞ’e karşı direniyorsa, bizler de Önder Apo’nun insanlık fikirlerine aynı şekilde sahip çıkmalıyız ki, bütün dünya bugün Rojava halkının bu direnişini büyük bir coşkuyla karşılıyor. Dün Süleymaniye’den 15 Şubat Komplosu'nu kınamak amacıyla başlattığımız yürüyüşte bizi sevgi ve coşkuyla karşılayan Çemçemal halkına saygılarımızı sunuyoruz.”

AZİME: SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM

Eski Goran Hareketi Milletvekili Mamoste Azime ise gençleri böyle bir yürüyüş başlattıkları için kutladı. Azime, "Halkımızın içine nefret tohumları eken, halkımıza dönük komplolar düzenleyenleri kınıyorum. Bu temelde eyleminize sonuna kadar desteklerimi sunuyor ve yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum. Umarım, bu tutum Kürdistan’ın her tarafında gelişir" dedi. 

HACİ: MÜCADELEYE DAHA AKTİF KATILALIM

Gençleri karşılayan Kürdistan Özgür Toplum Hareketi'nin (Tevgera Azadi) yöneticilerinden Ömer Haci de, gençlerin eyleminin oldukça anlamlı bir eylem olduğunu belirterek, herkese özgürlük mücadelesine daha aktif katılım çağrısı yaptı. 

Haci, şunları söyledi: "Öcalan’ın geliştirdiği demokratik konfederal sistemin de bu mücadeleyle gerçekleşebileceğine dikkati çekerek, “Bu eyleminiz 18 yılını dolduran Öcalan üzerindeki komploya karşı oldukça anlamlı bir eylemdir. Kürt halkı artık bu komployu kabul etmemelidir. Sizin gibi bilinçli ve örgütlü gençliğin mücadelesiyle bu komplo boşa çıkmıştır. Hepimiz bu mücadeleye destek vererek Önderliğimizi özgürleştireceğiz. Komployu boşa çıkararak Kürdistan’da demokratik konfederal sistemi inşa edeceğimize inanıyorum. Bunun için tüm halkımızın bu mücadelede daha aktif yer almasını bekliyoruz.”