DEM Parti Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile görüştü

DEM Parti Eş Genel Başkanları, cezaevinde rehin tutulan siyasetçi Figen Yüksekdağ'ı ziyaret ederek, “Cezalandırılmak istenen IŞİD'e karşı mücadele ve dayanışma ruhudur” açıklamasında bulundu.

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI FİGEN YÜKSEKDAĞ İLE ÖRÜŞTÜ

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı tutsak olduğu Kocaeli Kandıra Cezaevinde ziyaret etti. 

Eş Genel Başkanları cezaevinde Figen Yüksekdağ ile görüşürken toplanan kitle Kobanê Davası kapsamında verilen kararları “bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla protesto etti. 

Eş Genel Başkanlar, ziyaretin ardından cezaevi önünde açıklama yaptı.

Ceza verilen arkadaşlarının durumunun çok iyi ve morallerinin çok yüksek olduğunu belirten Tülay Hatimoğulları, şunları ifade etti: “Eş Genel Başkanımızın durumunun çok iyi olduğunu bilmenizi isteriz. Moral ve motivasyonu oldukça yüksek. Bu cezalarla ilgili yaptığı değerlendirmeler tam da bir Türkiye okumasıdır. Dışarıda bulunan mahkeme süreci boyunca hem öncesi hem de karar aşamasında dayanışma içinde olan bütün kurumlara, siyasi parti temsilcilerine, STÖ temsilcilerine hepsine sonsuz teşekkürlerini iletiyor. Siz değerli basın emekçilerine sonsuz teşekkürlerini iletiyor.” 

Tülay Hatimoğulları şunları ekledi: “Sevgili Figen şunu açık ve net ifade etti. Bizler de bu görüşü canı gönülden paylaşıyoruz. Bu kararı ve kararla paylaşılan şeyi aslında bir dayanışmanın, bir ortak mücadelenin mahkum edilmeye çalışılması kararı olarak okuyoruz. Başından beri Kobanî Kumpas Davasının bir siyasi dava ve intikam davası olduğunu söyledik. Kobanî'de halk ile dayanışan, IŞİD’e karşı gerek Türkiye gerek Ortadoğu gerekse dünyada en güçlü tavrı ortaya koyan halklar, ezilenler ve sömürülenlerin dayanışmasına bir ceza verilmek istendi. Bu cezaya karşı Kandıra Cezaevi'nden sevgili Figen’in de ifade ettiği gibi; bizler bu dayanışmamızı, bu özgürlük mücadelesini, Kürt halkıyla dayanışmayı, işçilerle, emekçilerle, kadınlarla, doğa ve insan hakları savunucularıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Bu karar hiçbir şekilde bu duruşumuzdan, bu yaklaşımımızdan, bu mücadele azmimizden bizleri geri durdurmayacaktır. Ben bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Sevgili Figen Yüksakdağ’ın da selam ve sevgilerini bir kez daha iletiyorum. 

Tuncer Bakırhan ise şöyle konuştu: “Tabi biz geçmiş olsuna gelmedik. Çünkü Figen başkan devrimci ve sosyalist kimliğini layıkıyla sürdüren ve bu konuda gerçekten ne gerekiyorsa yapan çok değerli bir yoldaşımızdır, yol arkadaşımızdır. Biraz bu süreci konuştuk, önümüzdeki süreci değerlendirdik. Biraz moral aldık. Güç aldık. Gerçekten bize büyük bir moral verdi. Haksız bir şekilde yargılandıklarını, siyasi bir kararla cezalandırdıklarını hep birlikte gördük. Ama bu süreç bitmedi. Nasıl ki bir sosyalist kadın olarak Figen başkanımız; IŞİD barbarlarına karşı dünyanın akyüzü, dünyanın en önemli, en temiz mücadelesini veren Kobanî halklarıyla dayanıştığı için buradaysa bizler de Kürtler, kadınlar, devrimciler, gençler olarak dünyanın akyüzü bir mücadeleyle dayanışan, onun gerçekten savunuculuğunu yapan ve şimdi cezaevinde olan arkadaşlarımızla birlikte dayanışacağız. 

Bu yargılama bitmedi, halklarımız mücadelesiyle, dayanışması ile birlikte bunu kesinlikle boşa çıkaracaktır. Bomboş iddialar ve olmayan maddelerle arkadaşlarımızı cezalandırdıklarını düşünenlere daha büyük bir mücadele ve dayanışma ile gerekli yanıtı vereceğiz. Emin olun en kısa sürede, bugün burada ziyaret ettiğimiz Figen başkanımız dahil olmak üzere cezaevindeki bütün siyasi tutsaklarla birlikte demokratik bir ortamda kol kola, omuz omuza mücadele edeceğiz. Bugünler çok uzak değil diyoruz. Cezaevinde Figen başkanın bize verdiği moral ve motivasyonla mücadeleye daha güçlü yükleneceğiz. Figen başkanın bütün Türkiye halklarına en başta kadınlara ve gençlere selamlarını iletiyoruz. Geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz.”