Colemêrg halkı direnişte: Maden ocağının faaliyeti durdurulsun

Colemêrg'in Marunis bölgesinde halkın maden faaliyetlerine karşı nöbeti dördüncü gününde.

MADENE KARŞI DİRENİŞ

Colemêrg’in Marunis (Kavaklı) köyünde 2007’den bu yana devam eden ve doğanın tahrip olmasına neden olan maden faaliyetlerine karşı halkın 22 Nisan’da başlattığı eylem devam ediyor. Çevre il ve ilçelerden gelen halk, Sedex Resources Maden Şirketi’nin başlattığı çalışmaların durdurulmasını istedi.
Colemêrg-Çelê (Çukurca) ilçesine ulaşımın sağlandığı karayolu üzerinde bulunan Şinê Köprüsü'nde devam eden eylem 4’üncü gününe girdi. Hem Hakkari Valiliği yetkilileri hem de ilgili firma yetkilileri ile görüşen köy halkı, taleplerinin karşılanmadığını belirtti. Köylülerin bölgedeki nöbet eylemi devam ederken, jandarma ise bölgede abluka oluşturdu.


Yaklaşık 100 kişilik grubun maden sahasının bulunduğu bölgede nöbeti sürerken, bölgeye farklı ilçelerden gelen halk da eyleme destek veriyor.
Halkın talepleri şöyle:


"Marunis köyü mera alanlarında bulunan maden ocağının faaliyeti derhal durdurulsun. Maden ocağının çevreye verdiği zararlar tazmin edilsin. Köylülerin yaşam alanları eski hale getirilerek maden faaliyetinin bıraktığı tahribat ortadan kaldırsın. Bölgede yeniden ağaçlandırma yapılsın.”