Apê Herbijî Bremen'de anıldı

Bremen'de Kürt Siyasetçi Celal Özkan için anma etkinliği düzenlendi.

Almanya'nın Bremen kentinde, uzun yıllar Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde faaliyetler yürüten Celal Özkan (Apê Herbijî) için anma etkinliği düzenlendi. Şehit Aileleri Meclisi'nin organize ettiği etkinliğe Bremen ve çevresinde yaşayan binlerce Kürdistanlı ile KCD-E Eş Başkanı Yüksel Koç, NAV-DEM, Hafen, Auchim, Feckta temsilcileri, Heyva Sor a Kurdîstanê, Demokratik Aleviler Birliği, Êzidîler Federasyonu, PYD temsilcileri, Kadın Hareketi, Sêvê Kadın Meclisi, Saidê Kurdi Camisi, Kürdistan Demokratik İslam Kongresi, İslami Hareket temsilcileri de katıldı.

Özkan'ın oğlu Mehmet Özkan da etkinliğe telefonla katılarak, "Babam benden çok yaşamının büyük kısmını siz değerli arkadaşlarıyla paylaştı. Her anlamda onun yanındaydınız. Hepinize teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

'ÖCALAN'IN PERSPEKTİFLERİYLE AŞIYORDU'

Kurum temsilcileri de Özkan'ın mücadeleci kişiliğine dikkati çekerek, zor koşulları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın perspektifleriyle aşmayı başardığını ifade etti. Temsilciler, "Apê Herbijî Kürt Özgürlük Mücadelesi'nin gazisi, şehit babasıydı" vurgusunda bulundu.

Konuşmalarda Antep'teki katliam da kınanırken, Kürt halkına dayanışma ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Anmada, Kürt Siyasetçi Mecit Gümüş'ün yaşamını yitirmesi dolayısıyla da taziyeler dile getirildi.