AvEG-Kon: 33 Kardeş Aile Kampanyamızı güçlendirelim

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), yazılı açıklama yaparak, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ile yürüttüğü '33 Kardeş Aile Kampanyası'nın sürdüğünü açıkladı.

Açıklamada, "Kampanyamız, kurumsal çalışmamızın olduğu Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika, Hollanda, İngiltere, İskoçya’da belirlenen hedefler doğrultusunda devam etmektedir" denilerek, şunlar ifade edildi:

"Kampanya kapsamında ülkelerdeki kurumlarımız Rojava Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi üzerinden ailelere ulaşmakta ve bu bilgiyi yardımda bulunacak olan aileye iletmektedirler. Aileler, kendilerine verilen kardeş aile ile irtibat kurduktan sonra ödeme yapmaya başlamaktadırlar. Avrupa’dan aileler Kürdistan’da mağdur durumda olan ailelere 1 yıl boyunca ayda 150,- € yardımda bulunmaktadırlar. Kimi durumlarda 2-3 aile birleşerek bir kardeş aileye yardımda bulunmaktadır. Kampanyamız kapsamında Avrupa ülkelerindeki aileler, Kürdistan’daki kardeş ailelerle tanışmakta, sıcak dostluklar ve kardeşlik köprüleri inşa etmektedirler.

'KATLİAMLARA CEVAP'

Kampanyamızla Avrupa’daki ailelerin, Kürdistan’da direnme ve yaşam savaşı veren, her şeyini kaybetmiş ailelerle gösterdikleri bu dayanışma, maddi olarak küçük bir miktar olmasına rağmen, ailelere önemli bir moral ve dayanma gücü vermektedir. Binlerce kilometre uzaklardan uzatılan bu dayanışma eli, insani bir dayanışmanın yanı sıra, AKP/Erdoğan faşizmine karşı direnişi güçlendiren ve özyönetim direnişlerini sahiplenmede bir katkı olmaktadır.

Kampanyamız, faşizmin tankıyla, topuyla, askeri ve polisiyle, JÖH ve PÖH’üyle Kürt halkımıza yönelik saldırılarına, katliamlarına ve teslim alma politikalarına karşı bir cevaptır."

AvEG-Kon, 33 Kardeş Aile Kampanyası'nı güçlendirme çağrısında bulundu.