‘Bizim için bayram köyümüzün özgürleştirilmesi oldu’

Toprakları çetelerden temizlenerek özgürleştirilen köylerin sakinleri, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları sayesinde özgürce bayramı kutlabileceklerini söyledi.

Minbic’in güneyin hattında yer alan Um Adesh köyü iki bayramı birden yaşıyor. 1 Haziran günü başlatılan Minbic’i özgürleştirme hamlesi sonucu özgürleştirilen Um Adesh DAİŞ çetelerinin yaklaşık 3 yıllık işgalinin sonlanması ile beraber ilk kez özgürce Ramazan bayramını kutlayacak.

Um Adesh köylüleri Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının kendilerine en büyük bayramı köylerini özgürleştirirek yaşattığını, en güzel bayram hediyesinin de köylerinin özgürleştirilmesi olduğunu söyledi.

Ebû Ubeyd isimli köylü, DAİŞ çetelerinin baskıları nedeniyle normal günlerde dahi dışarıya çıkmadıklarını, çıktıklarında  bile her gün sayısız hakarete uğradıklarını belirtti. DAİŞ çetelerinin özellikle bayram önceleri bütün halkı vergi adı altında haraca bağladığının da altını çizdi.

Topraklarının özgürleştirilmesini kelimelerle ifade edemeyeceğini belirten Ebû Ubeyd, kendilerine özgürlüğü getiren Minbic Askeri Meclis savaşçılarına borçlu olduklarını, savaşçıların sayesinde özgür bir bayram kutlayabileceklerini ifade etti.

Başka Xalid El Velid adlı köylü de  çetelerin işgali altında çok zor günler geçirdiklerini, geçen yıl bayram öncesi DAİŞ çeteleri tarafından sokak ortasında kırbaçlandığını, sebebinin ise ağzının sigara kokması olduğunu vurguladı.

Kendileri için en anlamlı bayramın köylerinin DAİŞ çetelerinden temizlenerek özgürleştirilmesi olduğunu ifade eden Xalid El Velid, kent merkezinde ev ev sokak sokak özgürleştirerek ilerleyişini sürdüren Minbic Askeri Meclis savaşçılarının bayramını kutladığını kaydetti.

...