ESP Arap Alevilerin Ğadir-i Hum Bayramını kutladı

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Arap Alevilerin Ğadir-i Hum bayramını kutlayarak, "Katliam girişimlerine maruz kalan Arap Alevilere, AKP döneminde baskı ve nefret artarak devam etti" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Arap Alevilerin Ğadir-i Hum Bayramını, yazılı açıklamayla kutladı. Suriye'de yaşanan savaşta, kültür kırımının yaşandığı belirtilen açıklamada, "Arap Aleviler bölge gericiliği ve emperyalist politikaların hedefinde yer almışlardır. Arap Alevilerin inancı, katliamlar ve asimilasyon yoluyla ortadan kaldırmayı hedeflemişlerdir" vurgusu yapıldı. "DAİŞ, Nusra Cephesi ve Fetih Ordusu'nun kuşatması ve tehdidi Arap Alevi halkın yaşadığı yüzyıllardır süren baskı ve zulmün güncel örnekleridir" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, Arap Alevilerin inançları koruması açısından, bu bayramın önemli olduğu vurgulandı.

AKP ARAP ALEVİLER ÜZERİNDEKİ BASKIYI ARTIRDI

Türk devletinin Arapça şehir ve köy isimlerini değiştirdiği ve Arap halkının da diğer halklar gibi kimliği ve varlığı inkar edildiği belirtilen açıklamanın devamında, "Katliam girişimlerine maruz kalan Arap Alevilere, AKP döneminde baskı ve nefret artarak devam etti. Sapkın, müşrik ve dinsiz olarak nitelendirilen ve bu yüzden tarihi boyunca ibadetini dahi gizli gerçekleştiren Arap Alevi halkımızın, Ğadir Hum bayramının bölgesel resmi tatil ilan edilmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması, yer isimlerinin iade edilmesi, anadilini öğrenmenin önündeki engellerin kaldırılması gibi pek çok talebi devlet tarafından görmezden gelinmeye devam ediyor" vurgusu yapıldı.

'ARAP ALEVİLERİN DİRENİŞİNİ SAHİPLENİYORUZ'

"Arap Alevi halkımızın, bu en kutsal bayramını kutluyoruz" denilen açıklama, şu şekilde sonlandı: "Suriye'de Lazkiye'den Nubl ve Zehra'ya birçok bölgede, Alevi halkın selefi-cihatçı faşistlere karşı sürdürdüğü direnişi selamlıyoruz. Gezi'den Rojava'ya ve Suruç katliamına mücadelede şehit düşen Arap Alevi halkının yiğit evlatları Ali, Ahmet, Abdocan'ı, Harbiye'nin Halil Hammis'ini, sosyalist gençliğin Samandağlı şehidi Okan Pirinç'i ve Rojava’da DAİŞ faşizmine karşı halkların eşitliği ve kardeşliği için savaşta şehit düşen Defne Arap ve Alevi halkının yiğit evladı Halil Aksakal (Mazlum Aktaş) yoldaşı saygıyla anıyoruz."