Heyva Sor a Kurdistanê: Daha fazla kardeş aile edinelim

Heyva Sor a Kurdistanê, Kardeş Aile Kampanyası'nın sürdüğünü vurgulayarak, kampanyaya daha güçlü katılım çağrısında bulundu.

Heyva Sor a Kurdistanê, Kardeş Aile Kampanyası'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, dayanışmak için daha fazla kardeş aile edinilmesi istenerek, şunlar kaydedildi:

"Bilindiği gibi; Türk devletinin Kuzey Kurdistan’daki şehir ve ilçeleri viraneye çevirmeye yönelik saldırılarının sonucunda gerçekleşen büyük yıkımla birlikte, Heyva Sor a Kurdistanê öncülüğünde Mart 2016’da Kardeş Aile Kampanyası başlatılmıştı.

Bu kampanyanın amacı; yerleri yurtları viraneye çevrilen on binlerce ailenin temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak ve bu ailelerle dayanışmaktı."

5 BİNE YAKIN AİLE YARARLANDI

Açıklamada, kampanyanın gidişatına ilişkin de şu bilgiler verildi:

"Geçen sene toplam 4698 aile bu kampanyadan yararlanmıştır.

Buna göre:

Sûr 748, Nisêbîn 928, Cizîr 1009, Gever 512, Şirnex 910, Qileban 3, Kerboran 1, Dêrik 1, Elkê 2, Hezex 282 ve Silopîya’dan da 302 aile bu kampanya çerçevesinde kardeş aile edinilmiştir.

Kardeş Aile Kampanyası'nın dışında ayrıca, Türk devletinin viran ettiği yerlere 2016 yılında Heyva Sor a Kurdistanê tarafından toplam 4 milyon 788 bin 579 Euro, 60 bin Kanada Doları, 30 bin Amerikan Doları ve 85 bin İsviçre Frankı maddi yardım gönderilmiştir."

KATILIM ÇAĞRISI

Heyva Sor a Kurdistanê, Türk devletinin Sur, Gever, Şırnak, Cizre, Nusaybin, Silopi, İdil ve diğer yerlerde on binlerce ailenin evini barkını yakıp yıkarak göçe zorladığı ve bu ailelerin geri dönüşüne bile izin vermediğini, zaten zor şartlarda yaşayan halkın kış mevsimi nedeniyle daha çok mağdur olduğunu belirtti. Açıklamada, Kardeş Aile Kampanyası'nın devam ettiği ifade edilirken, halkın yaralarını sarmak ve dayanışmak için bu kampanyaya daha fazla aktif bir şekilde katılma çağrısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda şunlar belirtildi:

"Bu kampanyanın başlangıcında destek sunan yardımseverlerin bu desteğe devam etmesi önemlidir. Halihazırda kampanyaya katılmamış olan dünyanın dört bir tarafındaki Kürdistanlıların da duyarlı yaklaşarak bu kampanyaya katılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; desteğe muhtaç aileyle dayanışmak bu ailelerin yaşadığı acıları ve mağduriyeti azaltacaktır.’’