KCK’den Karasu ailesine başsağlığı dileği

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu’nun babası Hıdır Karasu’nun vefatından dolayı Karasu ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

KCK açıklamasında, ‘’KCK Yürütme Konseyi Mustafa Karasu arkadaşımızın babası, değerli insan Hıdır Karasu´nun vefat haberini aldık. Hıdır Karasu sıradan bir insan değildi. Bütün yaşamını emekle yoğuran ve sürekli insani erdemleri esas alan birisiydi. Yoksulluğu sorun yapmamış, yürek zenginliğiyle donanmış, etrafına akmaya, ortaklaşmaya çalışmış bir insandı. O gerçek anlamda bir halk bilgesiydi’’ denildi.

Hıdır Karasu’yu ‘yaşamın filozofu’ olarak tanımlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, dostlarına, arkadaşlarına, Kürt halkına sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yaşamın filozofuydu. Eşitlik, paylaşım ve özgürlük arayışından hiç şaşmadı.

Metropollere, Avrupa´ya göç etmek zorunda kalsa da hiç bir zaman topraklarından, geçmişinden, köklerinden kopmadı. Anın ve maddiyatın değil tarihin ve toprağın insaniydi. Çocuklarına miras olarak sevgisini, insani erdemlerini bıraktı.

Alevi kültür ve felsefesinin özüyle yoğrulmuş, kıblemiz insandır desturuyla yaşamını sürdürmüştür. Ezilenlerin ve emeğin nehrinde akmış, etrafına bereket dağıtmaya çalışmıştır.

Bu büyük insanın kaybı nedeniyle ailesine, dostlarına, arkadaşlarına ve halkımıza sabır ve başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz.