Köln ve Cenevre'de DKTM kongreleri

Almanya'nın Köln ve İsviçre'nin Cenevre kentlerinde DKTM kongreleri düzenlendi.

Almanya’nın Köln kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezinin 4. Olağan Kongresi yapıldı. Mala Kurda’daki toplantıya yüzlerce delege katıldı. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenler için saygı duruşundan sonra oluşturulan gündem çerçevesinde siyasal değerlendirmeler ve konuşmalar yapıldı.

YJK-E  Temsilcisi konuşmasında, Kürdistan’ın tüm parçalarında şiddetli savaşın ve Kürt halkının mücadelesinin sürdüğüne dikkati çekti. Rojava ve Kobanê direnişleriyle mücadelenin dünya kamuoyunda da tanındığına vurgu yapılan konuşmada, "Kürdistan’da çözüme en yakın Rojava parçasıdır. Bu topraklarda yalnız Kürtler yaşamıyor; Arap, Süryani, Türkmen, Ermeniler gibi başka halklar da var. Dolayısıyla tekçi ulus devleti yerine buralarda kalıcı çözüm ancak Demokratik Konfederalizm ile mevcuttur. Bu da Kürt Halk Önderliği’nin geliştirdiği kalıcı çözüm projesidir. En altan en üste meclisler biçiminde kendisini pratikleştiren bu sistem, Önderliğe ait olduğu için sömürgeciler  daha çok da ona yönelmektedir" denildi.
Konuşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlenen eylemlere güçlü katılım çağrısında bulunuldu.

NAV-DEM NRW Eş Sözcüsü Halit Taşkıran da Öcalan'a ve şehitlere bağlılık gereği çalışmalarını büyütmeleri gerektiğini vurguladı.

Kongrede Koma Berxwedan çalışmaları içinde de yer alan Ozan Diyar söz aldı. Ozan Diyar, büyük Kürt potansiyelinin olduğu Köln ve civarında, mevcut sanat ve sanatçı potansiyelinin değerlendirilemediğini, önümüzdeki dönemde bunun telafi edilmesi yönünde planlamaların yapılması gerektiğini kaydetti.

Değerlendirmelerden sonra gerçekleşen oylamada, Şükrü Töre ve Fidan Tanıgran eş başkanlığa seçildi ve 53 kişiden oluşan Halk Meclisi'nin yeni üyeleri belirlendi. 
Kongrede Öcalan’ın özgürlüğü ve referandumdaki 'Hayır' kampanyası öncelikli hedef olarak belirlendi.

CENEVRE

İsviçre'nin Cenevre kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezinin kongresi gerçekleştirildi. 

Mahatma Gandhi Toplantı Salonunda 100'e yakın üye ve konuğun katılımıyla  gerçekleştirilen kongrede açılış konuşmasının ardından saygı duruşuna geçildi. Siyasal gündemin değerlendirildiği kongrede, faaliyet ve mali raporlarının okunmasının ardından meclis komisyonları oluşturulup eş başkanların seçimine geçildi. 

Salih Sağlam ve Latşin Maslamani eş başkanlıklara seçildi. Seçimin ardından kongre "Jin, jiyan, azadi", "Bîjî Serok Apo" sloganlarıyla sonlandırıldı.