Londra’da Komalên Ciwan 5. İntikam Kongresi selamlandı

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kürt gençlerin öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte Komalên Ciwan’in “Devrimci İntikamla Sömürgeciliği parçala!“ şiarıyla yapılan 5. Kongresi selamlandı.

Ayrıca yürüyüşte gençler ve Kürdistanlılar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzeri gelişen tehlikeyi ve ağırlaştırılmış tecridi de kınadı. Gençler, Türkiye’deki darbe girişiminin ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin kaygıların arttığını belirterek, tecridin derhal kaldırılmasını talep etti.

1000 KİŞİ YÜRÜDÜ

Kürt gençlerin öncülüğünde yapılan yürüyüşe DKTM Londra, Roj Kadın Meclisi, Tevgera Azad, PYD, PJAK, MLKP, Goran hareketi ve birçok farklı enternasyonal kurumlar katılım sağlayarak, eyleme destek verdi. 1000 kişinin katılığı yürüyüşte en ön sırasında Şehit Axin ve Şehit Andok resimleri bulunduğu ve “Devrimci İntikamla Sömürgeciliği parçala!“ yazılı pankart genç kadınlar tarafından açıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, Ciwanên Azad ve PJAK bayrakları da yürüyüşte çok sayıda gösterildi. Eylem boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden sloganlar atıldı. Gençler eylem boyunca bildiri dağıtarak, Kürdistan’daki savaşı ve Öcalan’ın durumuna ilişkin insanları bilgilendirdi. 

ÖNDER APO’YU ÖZGÜRLEŞTİRME GÜNÜDÜR

Saat 15:00’de Edmonton’da bulunan Angel Corner’dan başlayan yürüyüş, Seven Sisters istasyonunda Mitinge dönüştürüldü. Gençlik adına okunan açıklamada Öcalan’ın üzerindeki tecridi kaldırmak ve özgürleştirmek için mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. Ayrıca genç kadınlar adına yapılan İngilizce açıklamada da tecrit kınandı ve Axin’lerin çizgisinde direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

TECRİDİ KIRMAK İÇİN TOPYEKÛN DİRENİŞ 

Demokratik Toplum merkezi adına yapılan konuşmada ise Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi kırmak için topyekûn direniş çağrısı yapıldı. Goran hareketi de yaptığı konuşmada Komalên Ciwan kongresini selamlayarak, Öcalan'a özgürlük talep etti. Mitingde PJAK ve çeşitli örgüt ve kurumların mesajları da okundu. 

Miting coşkulu halaylar ve sloganlar eşliğinde son buldu. 

 

...