Marsilya ve Mannheim'da kongreler

Fransa’nın Marsilya kentinde Mîrkan Kadın Meclisi 3’üncü, Almanya’nın Mannheim kentinde faaliyet gösteren DKTM’de 4’üncü kongrelerini gerçekleştirdi.

Fransa’nın Marsilya kentinde Arîn Mîrkan Kadın Meclisi 3’üncü kongresi gerçekleştirdi. Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezinde (DKTM) başlayan kongreye 100'ün üzerinde delege katıldı.  

Saygı duruşu ve divan seçimiyle başlayan kongrede hazır bulunan DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek gelişen son siyasi gelişmeleri aktardı.

Konuşmaların ardından ‘Xwebun’ kampanyası ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Daha sonra 1 yıllık faaliyet raporu okundu ve çalışmalar değerlendirildi.  

Yürütülen tartışmalarda kadın mücadelesinin evrensel bir mücadele olduğu ve kadın üzerinde geliştirilen baskının çok sistematik ve aynı zihniyetin ürünü olduğu vurgusu yapıldı.
Yaşanan savaşların, göç politikalarının yine kadın üzerinde geliştirilen toplumsal baskının aynı zihniyetin ürünü olduğu, bununla başa çıkmanın en etkili yolunun örgütlü mücadele olduğu vurgusu yapılarak 'örgütsüz tek bir kadın kalmamalı' şiarı ile kadının dışında tutulmaya çalışıldığı tüm alanlara kadınların örgütlü bir biçimde yeniden yerini alması gerektiği belirtildi.

Bu tartışmalar ışığında Arîn Mîrkan Kadın Meclisi önümüzdeki dönem çalınmalarını örgütleme, kültür-eğitim, dış ilişkiler, barış anneleri, sosyal, atölye-ekonomi komisyonları biçiminde kendi örgütlülüğünü geliştirme kararı aldı.  

Arzu Kara, Jale Yurtsever ve Güneş Polat 3'lü sözcülüğe seçildi.

Kongre, “Jin, jiyan, azadi” sloganları ile sonlandırıldı.

MANNHEİM

Almanya'nın Mannheim kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi 4. Kongresini gerçekleştirdi. 

Kongre Kahramanlık haftası dolasıyla başta Êgîd, Mazlum, Ronahi ve Berivan şahsında tüm mart ayı şehitlerine adandı. Kongrede yürütülen tartışmalarda, 'HAYIR' mesajları öne çıktı.

Kongreye, AGIF, ATIF, ADHK, HDK Manneim ve DIE LINKE mesajlarını sundu ve SYKP, Devrimci Parti temsilcileri de kongrede hazır bulundu. CİK, FEDA, Êzidî Amedspor, Ronahi-Berivan KM ve PYD temsilcileri de kongreye delege olarak katıldı.

Kongrede Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Newroz ve Kahramanlık Haftasına ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.  

Yeni dönem eş başkanlığına Gülê Kısacık ve Cano Yıldız seçildi. 

Kongre bittikten sonra sahne alan Ozan Özden müzik dinletisi sundu.