GÖRÜNTÜLÜ

Minik Afşin tedavi için destek bekliyor

Kas hastalığına yakalanan dört yaşındaki Afşin Acar maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamıyor. Baba Faysal Acar, aynı hastalığa yakalanan büyük kızı Arjin’in gözleri önünde eridiğini belirterek kamuoyuna, “Afşin’imi kurtaralım” çağrısı yaptı.

Hakkari’nin Gazi Mahallesinde yaşayan Faysal Acar’ın iki çocuğu Afşin (4) ve Arjin (12 ) ileri düzeyde kas hastası (lokodistrofiye).

8 yaşına kadar arkadaşlarıyla gülüp oynayan Arjin, hastalığının ilerlemesinden kaynaklı artık yataktan çıkamadığı gibi çektiği acıyı da anlatamıyor. Elleri ve ayakları artık tutmayan Arjin'in günlük ihtiyaçları anne ve babası tarafından karşılanıyor. Tedavi imkanı kalmayan Arjin, her an yaşama gözlerini yumabilir.  

Dört yaşındaki Afşin’de ablasıyla aynı kaderi paylaşıyor. Afşin’in hastalığı şu an yüzde 30’larda; düzenli tedavi görmesiyle hastalığın geriletilmesi mümkün.

Afşin’in tedavi olabilmesi için her ay düzenli bir şekilde Ankara’daki hastanesine gitmesi gerekiyor. Acar ailesi maddi yetersizliklerden minik Afşin’i tedavi ettiremiyor. Diğer kızları gibi Afşin’in de gözlerinin önünde erimesine engel olmak isteyen aile kamuoyundan bu konuda destek bekliyor.

Acar ailesi çaresiz çocuklarının her gün erimesini seyrediyor. Arjin’in artık tedavisinin çok zor olduğunu belirten baba Faysal Acar , evindeki eşyaları dahi satmak zorunda kaldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Elde avuçta ne varsa satıp  Arjin’in tedavisine harcadık. Ama artık satacak bir şeyimiz kalmadı. Tedavi için sürekli Ankara’ya gidip geldiğimizden büyük bir maddi külfet oluştu. Üç yıl Ankara’ya sürekli gidip geldik. Ama artık paramız kalmadığı için büyük kızım Arjin tedavi olamadı ve ölüme yaklaştı. Sonra aynı hastalık Afşin’de de başladı.  Yaşı küçük olduğundan tedavi olursa kurtulma ihtimali yüksek. Şuan hastalık düşük seviyede ama tedavi olmazsa artacak ve o da Arjin gibi gün gün ölümü bekleyecek. Buradan herkese çağrımdır çocuklarımı kurtaralım. Arjin eriyip gitti parasızlıktan bari Afşin’i kurtaralım.”

...