Philip Morris de sigara üretimine son verecek

Sigara kullanımına yönelik kampanyalar, arttırılan vergiler, reklam yasakları ve sağlığa zararlarına dair bilgilendirmelerin arttırılması sayesinde kullanıcıların sayısı giderek azalırken, bir büyük tekel daha üretimi durduracak.

Dünyanın en büyük tütün mamülleri üreticisi Philip-Morris Yönetim Kurulu Başkanı André Calantzopoulos, sigara üretimini durdurmalarının ‘zamanının yaklaştığını’ söyledi. BBC’nin radyo programına katılan şirket yöneticisi, tiryakiler için ‘alternatif ürünlerin piyasada ciddi bir çıkış yakalamasında zamanın olgunlaştığının’ altını çizdi.

Calantzopoulos, klasik sigara üretiminin durdurulmasına ilişkin kararlarının ‘çok yakın zamanda’ duyurulabileceğini de dile getirdi.

Elektronik sigara benzeri tütüne oranla sağlığa zararı çok az olan birçok alternatif ürün son yıllarda daha fazla rağbet görüyor.

Son olarak dün Fransız Gauloises markasını üreten Seita şirketinden yapılan açıklamada, 1910 yılından bu yana piyasada olan sigara markasının üretimine 2017’de son verileceği duyurulmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, 2010 yılında dünyadaki 15 yaşın üstündeki bireyler arasında sigara kullananların oranı yüzde 22’ye kadar gerilerken, bu oranın önümüzdeki 8 yıl içinde yüzde 18 ila 19’a kadar düşmesi hedefleniyor.