Tutsak anne: Bebeğimi geri verin

Şakran Cezevi’nde 15 yıl önce hakkında açılan bir davadan kaynaklı tutuklanan Meral Ekin Diner yanında olan bebeği, ‘el konularak’ eşine verildi.

Meral  Ekin Diner, hakkında  15 yıl önce açılan siyasi bir davadan kaynaklı geçtiğimiz yıl, 6 aylık bebeği Roza Diner ile tutuklanarak, Aliağa/ Şakran Kadın Kapalı C.İ.K C-4 bölümüne konuldu. Tutuklandıktan bir hafta sonra bebeği kendisinden zorla alınarak eşine verilen Diner’e herhangi bir mahkeme tebligatı da ulaştırılmadı.

Roza bebek henüz 13 aylık ve anne sütüyle beslenmesi gerekiyor.  Babasının koşullarının Roza’ya bakmak için uygun olmadığını dilekçeyle mahkeme ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bildiren anne Diner, herhangi bir cevap alamadı.

Bebeği Roza’yı bir aydır göremeyen anne Diner, sesini duyurmak için kamuoyuna çağrıda bulundu.

Şakran Cezaevi’nden Görülmüştür.org aracılığıyla elimize ulaşan mektup şu şekilde:

“Ben cezaevinde olan zorluk çeken bir anne olarak yaşadığım sıkıntıyı sizinle paylaşmak istedi. Ben bebeğim Roza Diner ile birlikte altı aylıkken siyasi bir nedenle tutuklandım. 15 yıl önce gözaltına alınmıştım.1 5 yıl sonra bebeğimle birlikte (6 aylık) Didim’e tatile giderken yol aramaları sırasında tutuklanıp cezaevine getirildik. Ertesi hafta eşim bebeğimi almak için ara karar çıkarmış, mahkemeden tebligat gelmeden  bebeğime el konuldu. Bir hırsız gibi bebeğimi kucağımdan çaldılar. Bebeğim henüz 13 aylık, anne sütüyle besleniyordu. Benim ona onunda bana ihtiyacı var. Babasının koşulları bebeğim için uygun değil. Bunu dilekçeyle kararı veren mahkemeye ve sosyal hizmetler görevlilerine bildirdim. Ancak bir cevap alamadım.

Ben bebeğimi bir aydır göremiyorum. Sesini duyamıyorum. Bir anne olarak yaşadığım sıkıntı ve  çaresizliği ne derece kelimelere döksem yetersiz kalır. Bebeğimi geri alabilmek için girişimlerde bulundum. İHD’ye başvurdum ancak bir cevap gelemdi. Kızımı geri istiyorum ve bunun için gerekirse açlık grevine bile gideceğim. Lütfen bana yardımcı olun.

Şunu da belirteyim çocuğumun cezaevinde yaşamasını ben de istemiyorum. Gelişimi ve sağlığı için dönemsel olarak babasına vereceğim. Anacak daha çok küçük ve bende kalması daha uygun. Zaten cezam bir yıl kaldı.

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim. Kendinize çok iyi bakın. Selamlar.”