FEDA: Alevilere saldıranlar soykırımcı zihniyetten besleniyor

Alevileri hedef alan saldırılara dikkat çeken FEDA, "Alevilere saldıranlar soykırımcı zihniyetten ve katliamlardan güç alıyor" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alevileri hedef alan saldırılara dikkat çekildi.

"Alevilere yönelik saldırıların düzeyini anlamak için son birkaç günün bilançosunu hatırlatmak gerekiyor" denilen açıklamada, şunlar belirtildi:
"Murat Belge adlı sözde aydın, değerli inancımız Kızılbaşlığı (Aleviliği) ensest olarak tanımlamış. Sanatçı olduğunu sanan birisi Aleviliği, ti'ye almaya çalışmış. Hüda Par Dersim'de Alevi aday çıkartmış ve pirimiz Seyit Rıza'nın evini ziyaret ederek açıklama yapmış. Elbette bizim bunların her birisine ayrı ayrı cevap vermemiz gerekiyor. Ayrı şekilde bunlara yol açan, bu sisteme, bu devlete ve bugün bu devletin başı olan Erdoğan'a da söyleyeceklerimiz olacaktır. Murat Belge bu ülkenin tipik aydını olarak kabul ediliyor. Bu şahsın esasında sözde aydın olduğu yaptığı bir kitap çevirisinde Kızılbaş sözünün karşılığını ensest olarak çevirmesi, bu çok okumuşun aslında hiç de aydın olmadığının açık kanıtıdır. Çok okumuş olmak aydın olmak için yeterli kriter değildir. Elbette aydın olmak her şeyi bilmeyi gerektirmez. Ancak 20 milyon Alevinin yaşadığı ve Alevilerle ilgili sayısız sosyal, siyasal, kültürel çalışmanın olduğu, Alevilerin defalarca katliamlara ve soykırımlara uğradığı bu topraklarda, Aleviliği böyle tanımlamak, basit bir hata olarak görülemez. Bu düpedüz soykırımcı yaklaşımın tezahürüdür.

Benzer bir ahlaksızlığı kendisini sanatçı sanan bir başkası da yapmıştır. Değerli canlar, yine kısa süre önce Özkan Çelik adında birisi, kafatasında taşıdığı küçücük beyniyle, Aleviliği diline dolamaya çalışmıştır. Ne gariptir ki Özkan Çelik de sanatı bu kirli ameline alet etmiştir. Sanat insanlığın en değerli yaratıcı özelliğidir ve böylesine kirliliklere alet edilemez. Kendini bu zevatlara Mahsuni'nin 'adam olamadın gittin zevzek' sözünü söylemekle yetinelim.

 Değerli canlar, sizlerle paylaşmamız gereken çok önemli bir başka konu da Dersim'de Hüda-Par'ın belediye başkanı çıkartmış olması ve bu adayın pirimiz Seyit Rıza'nın heykelini ziyaret etmiş olmasıdır. Öncelikle çok net olarak ifade etmek gerekir ki, bu Aleviliğe, özellikle de Reya Haq Aleviliğine yapılmış seviyesiz bir saldırıdır. Değerli pirimiz Seyit Rıza'nın Hüda-Par gibi bütün varlığını Alevi düşmanlığı üzerine kurmuş olan bir zihniyetin temsilcilerinin ziyaretine ihtiyaçları yoktur. Pir Seyit Rıza'nın bu şekilde kirletilmesine hiçbir Alevinin rızalığı olmayacaktır. Pir Seyit Rıza ve Dersim bu tür IŞİD'çilerden uzak kaldığı oranda temizliğini, yol önderliğini koruyacaktır. Hüda-Par’ın Dersim’de aday göstermesi, nahak AKP iktidarının Alevilere karşı yürütmekte olduğu soykırımdan bağımsız değildir. Dersim halkının inkârcılara, katliamcılara hak ettiği cevabı vereceğine olan inancımız tamdır.

Bir hafta içinde yaşanan bu üç netameli gelişmenin üçü de aynı kaynaktan beslenmektedir. Bütün bunların kaynağı Aleviliği yok etmek isteyen Türk-İslamcı soykırımcı zihniyettir. Bu zihniyetin bugün iktidarda olan temsilcileri AKP ve MHP, işte tam da bu şekilde Aleviliği yok etmeye çalışıyorlar.
Bu yaklaşımlar, dün Koçgiri'de, Dersim'de, Sivas'ta, Maraş'ta, Malatya'da, Madımak'ta ve Gazi'de yapılan katliam ve soykırımlardan güç almaktadırlar. Devletin kendisi ve devletle iş tutan bütün kurum ve şahıslar, dün olduğu gibi bugün de Aleviliği ve Alevileri ortadan kaldırmak için bu saldırıları yapmaktadırlar.

 FEDA olarak bu zulüm düzenine her yerde ve her ortamda karşı çıkmak bizim boynumuzun borcudur. O nedenle Aleviliğe ve Alevileer karşı yapılan her saldırıya karşı sesimizi yükselteceğiz."