Öcalan için Lüksemburg’dan Strasbourg’a uzun yürüyüş düzenlenecek

15 Şubat uluslararası komplosunun 18’inci yılında Kürdistanlılar Lüksemburg’dan Fransa’ya uzun bir yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a sahiplenerek, komployu lanetleyecek.

Fransa Kürt Demokratik Konseyi’nin (CDK-F) öncülüğünde yapılacak olan uzun yürüyüş 1 Şubat’ta Lüksemburg’da yapılacak bir basın konferansı ardından Avrupa Adalet Divanı önünde başlayacak.

Uluslararası komployu kınamak, Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürdistan’a statü taleplerini haykırmak için düzenlenecek olan yürüyüş Lüksemburg’dan sonra Fransa’nın Audin-le-Tiche, Thionville ve Talange kentlerinin ardından Metz kentine varacak.

Metz kentinde Kürt sorunu üzerine bir konferansın düzenlenmesi planlanan yürüyüş güzergahı daha sonra Landremont, Saint-Avold, Puttelange-aux-Lacs, Sarre-Union ve Phalsbourg kentlerinden geçecek. 10 Şubat’ta Strasbourg’a varacak olan uzun yürüyüş eylemcileri, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi gibi kurumların olduğu alanda taleplerini haykıracak.

Eylemciler daha sonra 11 Şubat’ta yapılacak olan ve Avrupa genelinden Kürdistanlıların katılacağı 15 Şubat komplosunu protesto amaçlı büyük yürüyüş ve mitingle yürüyüşlerini sonlandıracaklar.

Uzun yürüyüşün önemli bir kısmının geçeceği Lorraine bölgesinin önde gelen gazetesi Republicain Lorrain’e konuşan CFD-K yöneticilerinden Hüseyin Salih Durmuş, Öcalan’a özgürlük ve Kürdistan’a statü taleplerinin öne çıkacağını söyledi.

Birçok Kürt temsilci ve aydının yanı sıra Avrupalı Kürt dostlarının da yürüyüşte yerlerini alacaklarını belirten Durmuş, Sykes-Picot Antlaşması’yla gözardı edilen Kürdistan gerçeğinin tanınması amaçlarına da dikkat çekti. Kürdistan’ın tanınmasının Ortadoğu’daki birçok azınlığa da getireceği yararlara vurgu yapan Durmuş, Kürt savaşçıların Rojava’da aldıkları Batı desteğinin siyasi plana yansımamasının üzüntü verici olduğunun altını çizdi.